Cursă nebună Craiova - Lugoj: şoferul cu alcoolemie-record a accidentat o femeie şi a abandonat-o la marginea şoselei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii susţin că Dragoş Florescu a condus câteva sute de kilometri o Skoda Octavia cu o alcoolemie de peste 2 la mie. Apoi a spulberat o biciclistă, şi a fugit de la locul accidentului, fără măcar să oprească pentru a verifica dacă victima mai este în viaţă.

Cursă nebună Craiova - Lugoj: şoferul cu alcoolemie-record a accidentat o femeie şi a abandonat-o la marginea şoselei

Anchetatorii susţin că Dragoş Florescu a consumat alcool timp de o oră şi jumătate într-un bar din localitatea Işalniţa, judeţul Dolj, până la miezul nopţii de 6 spre 7 aprilie, apois-a urcat la volanul autoturismului marca Skoda Octavia  cu nr. de înmatriculare B-20-URY şi luând ca pasager pe un prieten al său, a pornit  spre Timişoara.

După nouă ore, inculpatul circula cu viteză sporită pe raza localităţii Jena lovind-o cum maşina pe F.N., de 75 ani,  care circula regulamentar, cu bicicleta. Şoferul nu a oprit la locul accidentului, ci dimpotrivă a accelerat autoturismul, iar victima a rămas la pământ.

„Martorii oculari au sunat imediat pe telefonul de urgenţă 112 anunţând producerea accidentului şi au acordat primele îngrijiri medicale părţii vătămate. Şoferul a fost oprit la scurt timp după  producerea accidentului în Lugoj pe str. Ep. Dr. Ioan Bălan Inculpatul prezenta valori ale alcoolemiei de 2,30 %o şi respectiv 2,10%o alcool pur  în sânge  conform buletinului de analiză al Institutului de Medicină Timişoara", se arată într-un comunicat al procurorilor.

Procurorii l-au reţinut pentru 24 de ore, însă magistraţii Judecătoriei Lugoj au refuzat să-l aresteze pe bărbat.