Ce se pune de mâncare la pachet pentru copii. „Chipsurile n-au valoare nutritivă, nu conţin vitamine, minerale şi enzime“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chipsurile nu au valoare nutritivă

A început şcoala, iar printre grijile părinţilor este ce să pună la pachet pentru cei mici. Specialiştii în nutriţie avertizează că snecksurile şi chipsurile nu-i ajută pe cei mici să crească sănătoşi.

Copiii sunt înnebuniţi după snecksuri şi chipsuri în pauzele dintre ore. Nu mai este însă niciun secret că aceste produse nu le fac bine. Din contră, le aduc kilograme în plus. Ca alternativă, nutriţionistul Melinda Cojocnean vine cu câteva recomandări. 

„Din păcate, aşa zisele alimente au foarte multe calorii, dar pe lângă asta au foarte multe substanţe sintetice, care pentru organism au un potenţial toxic, pentru că nu are o valoare nutritivă, neconţinând vitamine, minerale, enzime. Corpul nostru nu poate beneficia măcar de calitatea calorică, de energia pe care ni le poate conferi, şi este obligat să stocheze aceste alimente sub formă de grăsimi. De asta există şi acest fenomen foarte evident de obezitate infantilă. Foarte mulţi copii se confruntă cu problema asta de supraponderabilitate”, a declarat Melinda Cojocnean. Cel mai simplu sfat pentru părinţi este să ofere micuţilor tot ce creşte din pământ. 

„Tot ce creşte în pământ cu siguranţă conţine vitamine, minerale şi enzime care să le confere energie, să-i facă mai puternici, cu un tonus foarte bun. Mâncarea pe care copii ar fi foarte important să o consume la şcoală, în ideea de creştere, ar fi chefirul sau iaurtul, dar dintr-o sursă cât mai naturală, dacă se poate din lapte de casă. Dacă nu avem timp să gătim alimentele, putem să le oferim legume crude care sunt foarte gustoase, deşi încă mulţi nici nu le-au gustat. Iată câteva exemple brocoli, gulii, conopidă, dovlăcei. Sunt foarte buni şi în stare crudă. Puse într-o cutiuţă, pot fi consumate în loc de acel corn, care, din păcate, nu face decât mai mult rău”, a mai declarat Melinda Cojocnean.

Medicul nutriţionistul susţine că o salată asortată, cu sare de mare, cu ulei de cocos, este mereu binevenită. 


„Înainte de plecarea la şcoală, la mic dejun, este foarte bună o omletă combinată cu legume fierte, au o sursă de fibre şi proteine. Recomand şi o combinaţie de fructe de legume, morcov, ţelină, sfeclă, castravete. De asemenea, copii pot avea la ei, la şcoală, migdale, nuci, se poate pregăti o pastă de avocado”, a mai adăugat Melinda Cojocnean.