Ingineri străini, arşi pe platforma Combinatului Azomureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Platforma Combinatului Azomures FOTO http://www.azomures.com

Doi ingineri străini au suferit arsuri cu abur fierbinte, pe platforma Combinatului Azomureş. Secţia de producere Uree este închisă momentan, asta după ce în cursul zilei de joi, doi ingineri străini au fost arşi în urma contactului cu aburul fierbinte. Inspectorii ITM, împreună cu o comisie de specialitate din partea Combinatului analizează cauzele producerii incidentului.

« Compania Azomureş anunţă că în cursul zilei de astăzi, 18 februarie 2016, a avut loc pe platforma de producţie un incident în care au fost implicaţi doi ingineri supervizori, cu cetăţenie străină, de la companiile Chemoprojekt si Stamicarbon. Incidentul s-a inregistrat la secţia de producere Uree, unde cele două persoane au suferit arsuri în urma contactului cu abur fierbinte. Imediat a fost acordat, de către personalul secţiei, primul ajutor, iar ulterior două echipaje SMURD au acordat asistenţă medicală de urgenţă. Pacienţii au fost transferaţi apoi la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti. La nivelul Azomureş a fost constituită o comisie care să analizeze cauzele producerii acestui incident. Comisia colaborează cu autorităţile statului abilitate în astfel de cazuri, în speţă Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş. În paralel, Azomureş oferă tot sprijinul necesar pentru cei doi pacienţi şi pune la dispoziţie toate resursele necesare tratamentului imediat. » se arată în comunicatul venit din partea Biroul de presă Azomureş

Inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureş, Eva Man, a declarat pentru AGERPRES că a fost dispusă oprirea instalaţiei de Uree în urma incidentului petrecut, joi, pe platforma Azomureş, soldat cu rănirea a doi ingineri străini, care au suferit arsuri în urma contactului cu aburul fierbinte.

Eva Man a arătat că, potrivit procedurilor în vigoare, instalaţia de Uree va rămâne oprită până la finalizarea anchetei.