VIDEO Transportatorii care i-au agresat pe poliţişti vor fi anchetaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii gorjeni au deschis o anchetă în urma imaginilor de la protestul spontan declanşat de transportatorii care cărau cărbune fără să deţine documente de provenienţă.

„Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj s-a autosesizat în legătură cu evenimentul filmat şi se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor participante“, a precizat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj. 

Scandalul a avut loc în timp ce maşinile indisponibilizate de poliţie erau duse de poliţişti în parcul auto al societăţii de transport în comun Transloc, pentru a fi lăsat în custodie pe perioada derulării cercetărilor.  

Poliţiştii gorjeni care au condus autocamioanele au fost la un pas de a fi luaţi la bătaie de proprietarii autovehiculelor. Transportatorii s-au postat chiar pe mijlocul părţii carosabile în timp ce coloana trecea pe drum. Proprietarii autocamioanelor au protestat vehement faţă de măsurile luate de oamenii legii şi chiar au trecut la injurii şi ameninţări la adresa poliţiştilor. Unul dintre ei a filmat protestul şi l-a postat pe facebook. 

Transportatorii le-au cerut poliţiştilor actele

„Hoţii“, „Lasă, că vă arătăm noi“ au fost unele dintre expresiile folosite la adresa poliţiştilor. Unii au devenit chiar agresivi şi au lovit maşinile. Protestatarii chiar le-au cerut actele poliţiştilor aflaţi la volan. De asemenea, unul dintre ei l-a îndemnat pe un alt protestatar să blocheze o maşină. Transportatorii au fost nemulţumiţi de faptul că maşinile au fost confiscate.

17 persoane care transportau cu autoutilitare, pe D.E. 79, între localităţile Rovinari – Turceni, aproximativ 150 de tone de cărbune lignit, fără a putea justifica provenienţa sunt cercetate pentru furt de către poliţie. Întreaga cantitate de cărbune a fost predată unităţilor miniere