UPDATE: Spintecătorul de la Cucuteni: “Regret că mi-am omorât tatăl. Îmi făcea de mâncare şi avea grijă de mine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costin Neacşu, suspectul principal în cazul crimei

Tânărul de 22 de ani din localitatea dâmboviţeană Cucuteni, care în această dimineaţă şi-a decapitat tatăl, regretă ce a făcut. Cu puţin timp înainte de a fi dus la audieri, acesta a declarat că îi pare rău, mai ales că tatăl său îl îngrijea cum trebuie şi îi făcea de mâncare .

Citeşte şi "Un tânăr de 22 de ani şi-a decapitat tatăl. A văzut în el pe dracul!"


“Sunt la poliţie pentru că l-am omorât pe tata. Recunosc. Nu are rost să spun mai multe, faptul este consumat. Important este că l-am omorât. Regret ce am făcut. Asta e. Avea grijă de mine, îmi făcea de mâncare. Nu mai vreau să vorbesc despre asta”, a declarat Costin Neacşu.

Vecinii spun că are probleme psihice



Costin Neacşu, în vârstă de 22 de ani a uimit tot satul cu fapta sa. Toată lumea îl ştia un băiat liniştit. Nu a creat niciodată probleme şi nimeni nu a auzit să se mai fi certat cu tatăl său vreodată. Toţi îl ştiu însă cu probleme psihice. Noaptea trecută, un moment de nebunie l-a cuprins, după ce a văzut în tatăl său întruchiparea demonului. “E oribil ce a putut să facă. Nici nu pot să mă uit. Sunt de-a dreptul şocat. Niciodată nu m-am gândit că e capabil de aşa ceva. A venit şeful de post la noi şi ne-a spus că trebuie să mergem pentru că a avut loc o crimă. El era un băiat liniştit. Nu ştiu cum a ajuns la Târgovişte”, ne-a povestit Sorin Manea, paznic la primărie.

Vasile Neacşu, în vârstă de 51 de ani, locuia împreună cu fiul său, mama fiind plecată la muncă, în Italia.

A plecat la spital după ce a comis crima

Cel mai probabil, după ce a comis oribila crimă, tânărul s-a spălat, s-a schimbat de haine, a luat o maşină la ocazie şi s-a prezentat la Spitalul din Pucioasa, fără să spună absolut nimic. Pentru a vedea ce s-a întâmplat cu el, medicii de acolo l-au trimis la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal din Târgovişte cu o amblunaţă, unde acesta a declarat cu seninătate că şi-a omorât tatăl.



Absolut nimeni nu a auzit scandal noaptea trecută în sat. “Nu am auzit nimic. Băiatul este bolnav, are unele probleme, dar nu ştiu ce s-a întâmplat în noaptea asta”, a declarat o femeie care locuieşte la câţiva metri de familiea Neacşu.

Poliţiştii criminalişti şi procurorii încearcă acum să stabilească împrejurările în care a avut loc crima. Acestia au gasit capul victimei la un metru şi jumătate distanţă de corp. Deocamdată, arma crimei nu a fost găsită.



“Cel mai probabil, după felul în care arată lucrurile este un bolnav mintal. Nu ştim dacă este luat în evidenţele medicale sau are chiar o măsură de siguranţă. Vom stabili după ce verificăm internările la Pucioasa. La prima vedere, pare să fie vorba de o schizofrenie, o lipsă de discernământ. Dacă se va stabili că este bolnav, va fi internat în vederea expertizării. Cadavrul a fost găsit în mijlocul curţii, decapitat iar arma crimei nu a fost găsită”, a declarat Ion Canache, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

Tânărul a fost reţinut de poliţişti şi urmează să fie audiat. Cel mai probabil, în zilele următoare, el va fi supus unei expertize psihiatrice.