GALERIE FOTO Liceenii de la Economic au dat piept pentru prima data în viaţa lor, cu un angajator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii de la Economic

Tinerii fără prea multă experienţă care sunt la câteva aruncături de băţ de susţinerea Bacalaureatului, au primit un ajutor din partea AJOFm care a organizat Bursa Absolvenţilor, la Liceul Economic. Este foarte greu, spun angajatorii, să oferi un job unui elev de-abia ieşit de pe băncile şcolii, în condiţiile în care nu are nici măcar câteva săptămâni de practică.

Bursa organizată de AJOFM în colaborare cu Liceul Economic a fost una virtuală. Ca la orice bursă a locurilor de muncă, elevii şi-au completat mai întâi CV-ul, după care s-au prezentat în faţa angajatorilor. “ Mi s-a spus că domiciliul meu este foarte departe de domicliul lor, unde au ei pensiunea respectivă, dar cu toate acestea mi-au dat speranţe. Am lucrat câteva săptămâni la un o unitate. Doar asta este experienţa mea”, ne-a spus Adelina.

Angajatorii pot trece peste lispa de experienţă solidă, dacă un candidat cunoaşte foarte bine teoria şi îşi doreşte să muncească. “Dacă ar fi, pe lângă experienţa pe care o are, un bun cunoscător în ale meseriei, să se priceapă bine, să nu pornim chiar de la zeor, cum să nu, îl angajăm!”, ne-a declarat Gabriela Neguţ angajator.





Aceasta nu este prima bursă virtuală organizată de Liceul Economic din Târgovişte în colabotrare cu AJOFM Dâmboviţa. Chiar dacă este o bursă virtuală a locurilor de muncă, angajatorii au recrutat de multe ori salariaţi din rândurile elevilor. “Chiar dacă este o simulare, ea se finalizează şi cu câteva angajări, pe de o parte, pentru că intereseul elevilor noştri este foarte ridicat, şi pe de altă parte că anagajatorii constată că sunt elevi bine rpegătiţi care merită să fie angajaţi”, ne-a spus Suzana Ilie, directoarea Liceului Economic din Târgovişte.

Liceul Economic pregăteşte viitori bucătari, ospătari, comercianţi, vanzători, recepţioneri, tehnicieni în economice, în turism, în achizitii, în administraţia publică, dar şi organizatori de evenimente.