Suceava: Vremea îi alungă pe comercianţii de produse bio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza încălzirii vremii, comercianţii din Piaţa Ţărănească, ce se organiza în fiecare weekend în faţa Consiliului Judeţean, vor fi nevoiţi să îşi mute stand-urile. Primăria împreună cu  Direcţia Administraţiei Pieţelor le-a găsit deja un alt loc.

Ne-am consultat cu reprezentanţii Administraţiei Pieţelor şi am hotărât să mutăm Piaţa Ţărănească în locul fostei hale de carne din centru. Urmează să înceapă amenajarea spaţiului şi se vor muta cei care vor doi să vândă produsele bio“, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Reprezentanţii Direcţiei Administraţiei Pieţelor susţin că în cursul săptămânii viitoare cei circa 10 producători îşi vor vinde produsele tradiţionale respectând normele igienico-sanitare. „Trebuie să mutăm în acest spaţiu cele cinci vitrine frigorifice pe care le avem, iar dacă numărul producătorilor care vor dori să vândă va fi mai mare vom căuta o soluţie să vedem cum vom proceda“, a explicat Gelu Greceanu, directorul Direcţiei Administraţiei Pieţelor Suceava.

Va funcţiona şapte zile din şapte

Dacă până acum Piaţa Ţărănească funcţiona numai în weekend, în faţa Palatului Administrativ, începând cu săptămâna viitoare sucevenii îşi vor putea cumpăra bucatele dorite în orice zi. „Am hotărât ca odată mutată piaţa în acel spaţiu, aceasta va funcţiona şapte zile din şapte“, a mai spus Ion Lungu. Sucevenii susţin că această măsură este binevenită deoarece dacă rămânea în aer liber aveau toate şansele să mănânce produsele alterate.

E bine că se mută acolo pentru că dacă o să fie cald preparatele nu rezistă şi am risca să ne îmbolnăvim. Cred însă că nu vor mai avea acelaşi succes producătorii acolo în fost hală pentru că e mai retrasă. Vor merge doar clienţii fideli“, ne-a spus Diana Botezat, asistent farmaceutic.

Sucevenii care nu au apucat să cumpere astfel de produse trebuie să ştie că preţurile sunt cu 10-20% mai mari faţă de cele din supermarket-uri sau magazinele alimentare. Astfel, cei care vor să cumpere un kilogram de rasol afumat trebuie să scoată din buzunar la 8 lei, 9,5 lei pentru un kilogram de slănină afumată, 16 lei pentru un kilogram de cârnaţi tradiţionali, 18 lei pentru un kilogram de cabanos sau 27 lei pentru unul de pastrama de porc afumată. „Sunt puţin mai scumpe faţă de supermarket, dar se merită. Trebuia făcută piaţa asta de mai demult pentru a ne putea mânca produsele noastre, nu alea de la străini pline de E-uri“, ne-a spus Maria Sofronie, bucătăreasă.

Mai multe pentru tine:
Nu trimite cadouri de sărbători înainte să vezi aceste șosete de Crăciun – modelele cele mai cool, oferte și idei care vor aduce zâmbete în familie
Echipament de schi fără greșeli: clăpari, cască, schiuri, bețe, snowboard și ochelari - ghidul complet pentru începători și familii. Ce să cumperi online
Care au fost ultimele cuvinte ale celebrului criminal în serie, Ion Râmaru. „Vampirul din Bucureşti” i-a uimit pe cei care l-au executat
Descoperirea terifiantă făcută de o femeie, după ce soțul a murit în vacanța din Cipru! Ce au găsit medicii în corpul bărbatului
Chiar nimic nu-i iese bine? Meghan Markle primește titlul de „Salmonella Sussex”, după gafa de Ziua Recunoștinței
Ghidul complet al iernii pe pârtie: cele mai bune haine și accesorii pentru întreaga familie ca să vă bucurați de schi și săniuș fără griji
Loviți de cancer, Meme și Teodora Stoica au găsit o metodă prin care celule canceroase sunt mâncate
Magia Crăciunului în familie: pulovere, pijamale și șosete asortate pentru momente cozy și cadouri de neuitat – amintiri festive alături de cei dragi
Inspirație pentru bărbați: ținute urban casual și smart-casual de iarnă – Ghid complet, plus shopping online rapid
Nu cumpăra nimic înainte să vezi acest top 10 electrocasnice 2025 – cele mai bune alegeri pentru casă și cadouri de sărbători
Cele mai frumoase imagini de la parada de 1 Decembrie din București. Nicușor Dan, baie de mulțime la finalul ceremoniilor