Peste 8.000 de elevi ialomiţeni au primit lapte stricat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul guvernamental„Laptele şi cornul“ pune în pericol viaţa elevilor ialomiţeni. În urma unui control efecutat în unităţile de învăţământ din şapte localităţi ialomiţene, aflate în zona de est a judeţului, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare Ialomiţa au descoperit că laptele pe care copiii l-au primit era stricat.

Cei care i-au sesizat pe inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa (DSV) au fost directorii şcolilor unde s-au descoperit peste 8.000 de cutii cu lapte stricat.

Şefii instituţiilor de învăţământ au spus faptul că elevii refuză să bea respectivul aliment din cauză că are gust amar.

„În urma sesizării primite, am mers în respectivele şcoli şi am ridicat întreaga cantitate de lapte. Am prelevat probe şi le-am supus mai multor analize“, a declarat Mihai Puia, şeful DSV Ialomiţa.

Laptele stricat descoperit în şcolile din cele şapte localităţi ialomiţene este produs la Suceava şi distribuit de o firmă din Tulcea. Este ambalat în cutii de 200 de militri şi expriră la data de 20.01.2012.

Din fericire, sănătatea elevilor care au băut din respectivele cutii nu a fost pusă în pericol.

„Nu am fost sesizaţi cu privire la faptul că elevii au avut de suferit după ce au băut laptele“, a declarat Ilie Stavăr, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Ialomiţa.