Top 5 trucuri pentru o pizza ca-n Italia. „Aluatul se întinde cu sucitorul, chiar dacă există aparatură specială“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii preferă pizza cât mai bogată, departe de gustul italienilor FOTO Alina Mitran

Am adoptat-o cuceriţi, o comandăm peste tot în ţară, însă şi astăzi sunt relativ puţine localurile în care putem mânca o pizza aşa cum o fac italienii.

O pizza italiană diferă, în bună parte, de sortimentele solicitate în pizzeriile româneşti. Felicia Iamandei este specialistul din bucătăria pizzeriei „Napoli“ din Slatina, însă pizza a învăţat să facă în Italia şi spune că gusturile românilor sunt diferite.

În localul din Slatina a primit felicitări pentru produsele servite, pizza şi paste, de la Toto Cutugno, care a mâncat aici în 2007, iar oficialii firmei Pirelli care vin la filiala din Slatina s-au declarat, la rândul lor, cuceriţi.
Dar ce are special pizza italiană ne explică Felicia Iamandei, dezvăluindu-ne câteva trucuri:

1. Aluatul – trebuie să fie fraged, pufos, să nu-l simţi dur la frământat, să fie bine dospit şi ţinut la cald. Ţinut la rece, în cel mai rău caz stagnează, ne spune specialistul.

2. Temperatura – trebuie să fie ridicată, de la începutul până la sfârşitul preparării. Pizza se pune la copt de-abia după ce cuptorul a fost bine încins. Foarte adevărat, mai spune Felicia, acasă avem mai puţine şanse să obţinem o pizza cum este cea coaptă într-un cuptor profesional.

3. Condimentele -  italienii folosesc tradiţional oregano, busuioc, sare, piper şi puţin ulei de măsline, nimic altceva.

4. Fără ketchup
– pentru o pizza italiană se foloseşte un sos special, din roşii. Ketchup-ul nu are ce să caute, pentru că „pizza nu trebuie să fie dulce. Este o mâncare, nu o prăjitură“, mai spune bucătarul.

5. Mozzarella
– brânza tradiţională italiană, pe care o găsim în hipermarket-uri, este un ingredient de bază.

„Pizza clasică italiană înseamnă aluat, sos de roşii, mozarella, este pizza margherita, dar nu vorbim de varianta românească. Din practică, pot să spun că atunci când fac pizza pentru un italian folosesc mai puţin aluat, blatul trebuie să fie foarte subţire şi crocant, românii îl preferă altfel. Pentru o pizza folosim 150 – 200 grame, maximum, de aluat. Aluatul se întinde cu sucitorul, chiar dacă în pizzerii există aparatură specială“, mai spune Felicia Iamandei.

CITIŢI ŞI: 

Mâncare delicioasă de prune uscate, după o veche reţetă oltenească

Ce mâncau strămoşii noştri în post. Turtă de mălai şi ciorbă de „raci“, două reţete delicioase de sezon

Mai multe pentru tine:
Magia Crăciunului în familie: pulovere, pijamale și șosete asortate pentru momente cozy și cadouri de neuitat – amintiri festive alături de cei dragi
Top of the Top Hervis Sport 2025/2026: Oferte iarnă, produse Top Seller și reduceri 20% de neratat
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Sărbători fără balonare, indigestie sau reflux: Top remedii naturale și cel mai puternic antioxidant românesc care-ți dau energie și digestie perfecte
Monica Pop, dată afară din restaurant! Ireal ce i-a făcut un angajat medicului și prietenelor sale: „Bineînțeles că și ospătarii și ceilalți participanți, erau consternați”
Gestul superb făcut de Regele Charles pentru Kate Middleton, nora lui preferată! A fost un moment emoționant
Nu rata cele mai dulci cadouri pentru copii de Moș Nicolae și Crăciun 2025 – Pachete festive, reduceri eMAG și surprize sub 50 de lei
Ilie Bolojan și Ioana Fâșie, căsătorie în secret. Cine este femeia care aduce fericire în viața premierului. Ce studii are și cu se ocupă?
Ce s-a descoperit după autopsia medicului Ștefaniei Szabo. Nu a murit din cauza unui infarct sau AVC
Descoperirea terifiantă făcută de o femeie, după ce soțul a murit în vacanța din Cipru! Ce au găsit medicii în corpul bărbatului
Nu trimite cadouri de sărbători înainte să vezi aceste șosete de Crăciun – modelele cele mai cool, oferte și idei care vor aduce zâmbete în familie