FOTO  Modernizarea ambulatoriului Spitalului Judeţean Slatina, la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reabilitarea şi modernizarea policlinicii Spitalului Judeţean din Slatina a ajuns la final. Efectuate în baza unui program cu fonduri europene în valoare de 19,6 milioane lei, lucrările de modernizare a Ambulatoriului, cum a fost denumit corpul de clădire menţionat, au durat aproape patru ani. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt au anunţat finalizarea proiectului marţi – 24 iunie, anunţând că modernizarea spitalului slătinean va continua.

Vechea policlinică a Spitalului Judeţean din Slatina, altădată o clădire plină de igrasie şi cu pereţii scorojiţi, a fost transformată acum într-un loc modern, unde pacienţii au la dispoziţie săli de aşteptare ce oferă condiţii civilizate, dar şi cabinete medicale modern dotate, o parte din aparatură medicală de aici fiind chiar de ultimă oră. Ambulatoriul, parte componentă a spitalului slătinean, a fost modernizat total printr-un proiect de 19,6 milioane lei, din care aproape 13,2 milioane lei a fost partea nerambursabilă a Fondului European de Dezvoltare Regională, iar restul au venit de la Guvern şi Consiliul Judeţean Olt.

"Obiectivele acestui proiect au fost clare de la început: eficientizarea serviciilor de sănătate din cadrul Ambulatoriului Spitalului Judeţean Slatina, modernizarea infrastructurii Ambulatoriului, dotarea lui cu echipamente medicale moderne specifice cabinetelor medicale”, a precizat Daniela Lungu, şefa Biroului Dezvoltare Regională din C.J. Olt.

Practic, lucrările executate în cadrul Ambulatoriului au fost: reabilitarea completă a interiorului şi exteriorului clădirii Ambulatoriului, modernizarea infrastructurii – instalaţii termice şi sanitare, montare pardoseală pentru trafic greu, aplicare vopsea epoxidică pentru unităţi sanitare, grupuri sanitare, modernizare reţea electrică etc., respectiv dotarea cu mobilier şi echipamente medicale. De asemenea, a fost montat un rezervor de apă cu capacitatea de 270 m.c. pentru creşterea capacităţii de asigurare a sursei de apă.

Programarea în ambulatoriul Spitalului Slatina – prin telefon

Valoarea proiectului se ridică la 19,6 milioane lei, din care cca. 10 milioane lei au fost numai pentru echipamentele achiziţionate: aparatură chirurgie şi imagistică (ecografe şi alte aparate tip ecograf), aparatură pentru sterilizare şi igienizare, dar şi pentru mici intervenţii, aparatură pentru Oftalmologie şi ORL, aparatură pentru investigaţii – examinare şi control pentru diagnostic şi echipamente I.T., respectiv un litotriptor pentru diagnostic ecografic şi în ansamblu ce permite un tratament modern pentru pacienţii cu toate tipurile de litiază urinară. Acest ultim aparat medical din dotarea Ambulatoriului Spitalului Judeţean Slatina este singurul ce poate fi utilizat în cadrul unei unităţi sanitare de stat din zona Olteniei, restul fiind în proprietate privată.

                              

"Practic, acum, Ambulatoriul Spitalului Judeţean din Slatina oferă condiţii de nivel european. Proiectul finalizat aici a constat în îmbunătăţirea calităţii şi capacităţii serviciilor de asistenţă medicală din cadrul Ambulatoriului Spitalului Slatina în vederea asigurării unui acces egal al cetăţenilor din judeţul Olt”, a declarat Marius Oprescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt.

Semnificativă este şi schimbarea produsă de modul de programare a pacienţilor în Ambulatoriul cu pricina, care nu va mai fi una haotică, cum era anterior, ci totul se face acum de la un telefon cu tarif normal - 0349/911, unde cetăţenii din judeţ se pot programa de acasă între orele 08.00-19.00, îşi pot alege singuri ziua şi ora când pot veni la medicul de specialitate. Acelaşi telefon este folosit şi pentru reclamaţii şi sugestii. Noul Ambulatoriu cuprinde 26 de cabinete de specialitate clinică, un compartiment de explorări şi investigaţii paraclinice, precum şi unul administrativ constând în recepţia de la intrare şi serviciul de statistică medicală. Unitatea a fost conectată la o reţea comună cu Spitaul Judeţean, cu avantaje evidente în preluarea datelor de specialitate de la nivelul spitalului pentru pacienţii prezentaţi în Ambulatoriu care au fost şi internaţi.

De asemenea, la uşa fiecărui cabinet medical din Ambulatoriu au fost amplasate panouri care, pe lângă numele medicilor ce deservesc specialitatea medicală cu pricina şi orarul când sunt de serviciu, oferă şi o listă cu preţurile serviciilor medicale la cerere. În plus, au fost instalate camere video şi dozatoare de apă, dar au fost create şi zone cu acces wireles Internet. Reprezentanţii CJ Olt au anunţat că modernizarea Spitalului Judeţean Slatina va continua în anii următori, ţinta no. 1 vizată acum fiind termoizolarea sediului unităţii sanitare-etalon a judeţului, ce va schimba aspectul exterior al spitalului nemodificat de la inaugurarea sa în anii ’70.
 

Mai puteţi citi:

FOTO-VIDEO  Noua secţie Urgenţe de la Spitalul Judeţean Slatina va fi terminată mai devreme

FOTO-VIDEO  Spitalul Judeţean Slatina îşi schimbă „look”-ul: au început lucrările de extindere a secţiei Urgenţe

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina se modernizează, dar nu scapă de scandaluri