Porţi deschise la Uzina de Apă şi la Staţia de Epurare Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calitatea apei se verifică în laborator/foto: Apaserv

Primul proiect de alimentare cu apă care prevedea captarea, pomparea şi distribuţia apei în municipiul Satu Mare a fost întocmit în anul 1911 de inginerul Zarka Elmer.

Societatea Apaserv  deschide mâine dimineaţă porţile Uzinei de Apă de la Mărtineşti şi ale Staţiei de Epurare din Satu Mare. Sătmărenii curioşi să vadă procedurile prin care apa este tratată înainte de a ajunge la robinete sau cei dornici să afle despre procesul de epurare a apelor uzate, pot vedea toate acestea, în intervalul orar 9.00 - 18.00.  Evenimentul face parte dintr-o serie de manifestări deşfăşurate de societate cu prilejul marcării a 100 de ani de servicii de apă şi canalizare în municipiul Satu Mare.

Marş ciclist spre Uzina de apă

Tot mâine se va organiza şi un marş ciclist spre Uzina de Apă şi apoi spre Staţia de Epurare. Startul se va da la ora 16.00, din Piaţa “25 Octombrie”. Traseul urmat va fi malul drept al Someșului, până la Uzina de Apă de la Mărtinești. De la Uzina de Apă, cicliştii se vor întoarce pe drumul Odoreului - strada Fabricii - strada Rodnei - strada Lăcrimioarei - bulevardul Unirii - strada Aviatorilor - strada Panseluţei - strada Bolzai - strada Crinului - strada Gabriel Georgescu, la Staţia de Epurare. Sătmărenii sunt așteptaţi să participe în număr cât mai mare la această acţiune, fiecare participant urmând să primească tricouri și șepci personalizate cu însemnele Societăţii Apaserv.

Mai multe pentru tine:
Sora lui Culiță Sterp îi dă replica Marei Bănică: „Ca să vorbești așa trebuie să fii ultima...să nu zic ce. Să îți fie rușine”
Surse: Jennifer Lopez și Ben Affleck au divorțat. Ce a răspuns artista când a fost întrebată de divorț / Actorul nu mai poartă verigheta
Medicamentele care vor fi retrase din farmaciile din România, de săptămâna viitoare
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
De la 1 septembrie se va modifica plafonul peste care se impozitează pensiile. Marcel Ciolacu: „Nivelul de trai s-a scumpit“
Cântăreața Nicole Cherry nu mai face nuntă în străinătate cu Florin Popa: „Mi-ar fi plăcut Italia” VIDEO
Poliția Română și Parchetul General, pe urmele evazioniștilor: peste150 de percheziții pentru combaterea infracțiunilor economice VIDEO
Un adolescent și-a falsificat buletinul pentru o petrece noapte într-un club din Brașov. Ce l-a dat de gol
„Dare to Learn” aduce România pe harta mondială a educației. Zack Kass, Sugatra Mitra, Cami Anderson și Vicky Colbert vor dezvălui profesorilor și specialiștilor în HR, managerilor și antreprenorilor secretele metodelor de învățare
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”
Șarpe uriaș descoperit într-un parc din orașul Simeria. Speriați, oamenii au sunat la 112