Azi-dimineaţa: Crimă la Bixad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Mihali (63 de ani) a fost găsit mort, azi-dimineaţă, de fiica lui. Decesul s-a produs din cauza mai multor lovituri de topor. Ioan Gambră (40 de ani) este principalul suspect în acest caz. El a fost văzut aseară plimbându-se cu un topor în mână pe la mai multe case.

O crimă a îngrozit, în această dimineață, locuitorii din comuna Bixad. Un bărbat de 63 de ani a fost găsit cu fața și gâtul tăiate cu un topor. Cea care l-a găsit mort pe bărbat este chiar fiica victimei, Ana Mihali, de 28 de ani. Principalul suspect în acest caz de crimă este Ioan Gambră, de 40 de ani. Bărbatul a fost văzut aseară prin sat umblând cu un topor în mână pe la mai multe case. Sătenii spun că Dumitru Mihali nu i-ar fi achitat suspectului contravaloarea unei căruțe de lemne. Anchetatorii încearcă să stabilească acum adevăratul mobil al crimei. Victima locuia singură.

Anchetatorii au un cerc de suspecți
„Avem o infracțiune de omor. Nu știm cu exactitate ce s-a întâmplat. Dimineață, în jurul orei 7.00, am fost chemați la Bixad unde un bărbat de 63 de ani a fost găsit mort în propria locuință. Cea care l-a descoperit a fost chiar fiica sa. Avem déjà un cerc de suspecți“, a declarat comisarul Marius Gânță, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.

Suspectul se plimba cu un topor în mână
Primul suspect în acest caz este un bărbat de 40 de ani din Bixad. Ioan Gambră a fost văzut aseară plimbându-se pe la mai multe locuințe cu un topor în mână. „Mai mulți săteni au declarat că l-au văzut cu toporul mână intrând în mai multe curți. Nu era un cetățean model dar nici un om rău. Obișnuia să consume alcool și cred că și aseară a fost beat. Nu știm dacă el a comis crima însă din câte am aflat el este principalul suspect“,a menționat Ioan Tătar, primarul comunei. Ioan Gambră are o fetiță și este despărțit de soție.

Ucis pentru neplata unei căruțe cu lemne
Oamenii din sat bănuiesc că Ioan Gambră l-a ucis pe Dumitru Mihali pentru o datorie mai veche. „Cei care îi cunosc mai bine pe cei doi spun că victima nu și-ar fi achitat o datorie mai veche, că nu i-ar fi plătit suspectului contravaloarea unei căruțe cu lemne. Acuma rămâne de văzut dacă aceste este adevăratul motiv pentru care a săvârșit fapta“, a mai spus primarul din Bixad. Acesta a mai precizat că omorul din aceadtă dimineață este primul în ultimii patru ani. „Suntem șocați. La Bixad nu am mai avut o crimă de patru ani“, mai spune Ioan Tătar.

Găsit de fiică
Fiica şi-a gasit tatăl, azi dimineaţă, într-o baltă de sânge și cu multe tăieturi. Atunci a chemat un vecin și au sunat la poliție. Ana Mihali susține că azi noapte în jurul orei 1.00-2.00,  Ioan Gambră a mai agresat pe stradă un sătean. În sat era cunoscut ca o persoană agresivă și alcoolică. Lucra ca zilier pe la oamenii din sat unde căra lemne. Soția este plecată la muncă în străinătate.