Lucrările din cadrul programului ISPA se reiau pe nervii reşiţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii Aquacaraş au început lucrările ISPA în această dimineaţă, cu o întârziere de patru luni

Aquacaraş, beneficiarul lucrării, a dat startul săpăturilor din cadrul Programului ISPA, întrucât întârzierea lor este de 16 săptămâni.Reşiţenii sunt toleranţi în ce priveşte lucrările, însă nemulţumirea lor este că străzile rămân distruse, fără ca Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara să le refacă în timp util.

Potrivit oficialilor de la Aquacaraş, lucrările ISPA au o întârziere de 16 săptămâni, la Reşiţa, dar există deja un grafic de recuperare a ritmului lent. În 2009, lucrările ISPA s-au încheiat în stadiul de 40 la sută. Lucrarea este finanţată din fondurile Uniunii Europene, iar valoarea proiectului depăşeşte 65 de milioane de euro. Reşiţenii sunt toleranţi în ce priveşte lucrările, însă nemulţumirea lor este că străzile rămân distruse, fără ca Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara să le refacă în timp util.

„Strada noastră este spartă de anul trecut. Deşi au schimbat conductele, nu a mai trecut nimeni pe aici, ca să refacă drumul. Când plouă e noroi şi de abia trecem pe stradă”, a spus Octavian Florin, un reşiţean care locuieşte în cartierul Muncitoresc. Lucrările ISPA trebuie să fie gata până la finele acestui an, la data de 31 decembrie.