Un tânăr şi-a salvat familia de la moarte. „Se pregăteau să facă baie, când li s-a făcut rău şi au leşinat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane dintr-o comună vâlceană au fost la un pas de moarte sâmbătă seara, 15 februarie. Familia se pregătea să facă baie când părinţii au leşinat.

În urma unui apel telefon la 112, s-a cerut ajutorul pentru trei persoane intoxicate în satul Şerbăneşti din comuna Ştefăneşti, în judeţul Vâlcea. 

La faţa locului au fost trimise două echipaje din partea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea şi alte două din partea Serviciului Judeţean de Ambulanţă. O familie cu trei membri, a fost găsită intoxicată cu monoxid de carbon. Părinţii erau în stare de inconştienţă, motiv pentru care li s-a administrat oxigen. Fiul lor a fost găsit în stare conştientă. 

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii ISU Vâlcea băiatul a avut prezenţa de spirit ca să ceară ajutorul unui vecin, când şi-a dat seama că se întâmplă ceva straniu. Consăteanul este cel care a sunat la 112 şi a chemat salvarea. Se pare că sistemul de încălzire a apei, din baie, a avut scăpări de gaze. „Se pregăteau să facă baie când li s-a făcut rău şi au leşinat”.

Părinţii au reacţionat mai rapid şi şi-au pierdut cunoştinţa. Fiul lor, mai tânăr fiind, a fost şi el la un pas să leşine, dar când şi-a găsit mama şi tatăl leşinaţi a făcut imediat legătura cu starea sa de rău şi a plecat după ajutoare. 

Cu toţii au primit primele îngrijiri de la echipajele de pe SMURD şi salvare şi şi-au revenit, fiind ulterior transportaţi la spital în stare conştientă. 

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Se reaprinde scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan. Dosar penal pentru violențe în familie: „Eu sunt victima!”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
O româncă din străinătate își uimește urmăritorii cu ce recuperează de la tomberon. „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Joe Biden, mult mai încrezător că îl poate învinge pe Trump. Pe ce se bazează președintele american
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Ciolacu îl face ipocrit pe Mircea Geoană: „E ceva de noaptea minții”
Recomandări ANPC de 1 Mai: Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea
Filmul plecării din Gorj în Germania a copilului care ar fi fost vândut. Avocatul neamțului susține că totul este legal
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Zodiile care după Paște vor scăpa de toate problemele și vor avea o perioadă de vis. Fericirea o să-și facă simțită prezența și în viața lor