FOTO Drogat la volan, la Festivalul de Blues de la Brezoi. În câteva ore, au fost reţinute 30 de permise de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La finele săptămânii trecute, poliţiştii rutieri din Vâlcea au desfăşurat o acţiune sub coordonarea Direcţiei Rutiere - IGPR destinată combaterii conducerii autovehiculelor în stare de ebrietate sau sub influenţa drogurilor. Cu această ocazie, au fost aplicate amenzi în cuantum de peste 35.000 de lei şi reţinute 30 de permise de conducere.

GALERIE FOTO

Pe mai multe drumuri naţionale din Vâlcea s-a desfăşurat, ca în întreaga ţară, o razie care a vizat şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, fiind folosite cu această ocazie şi noile aparate DrugTest, recent achiziţionate.

La nivelul judeţului, au fost aplicate 126 de amenzi în valoare de peste 35.000 lei şi au fost reţinute 30 de permise de conducere. Mai mult de jumătate dintre permise au fost ridicate pentru consum de alcool, iar unul pentru consum de alte substanţe interzise. Cu această ocazie, au fost constatate şi şase infracţiuni la regimul rutier.

Pe DN 7 A, drumul care face legătura între Valea Oltului şi Transalpina, a fost descoperit la Brezoi, în penultima seară a „Woodstock-ului României” care s-a desfăşurat aici în perioada 18 - 21 iulie, un tânăr de 24 de ani, din Râmnicu Vâlcea, drogat la volan.

În urma testării cu analizatorul de droguri rezultatul a fost pozitiv. Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge, iar în cauză s-a întocmit un dosar penal. Bărbatul este suspectat că s-a urcat la volan după ce a consumat amfetamine.

În Râmnicu Vâlcea, pe un bulevard extrem de circulat, un alt tânăr, de 28 de ani, din comuna vâlceană Olanu a fost depistat beat criţă la volan. Testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la o unitate spitalicească. Numai că a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a ales însă şi el cu un dosar penal. 

În această săptămână, poliţiştii de la Serviciul Rutier Vâlcea vor efectua razii pe toate drumurile din judeţ, în mod special pe cele naţionale, ocazie cu care vor opri la control autobuzele, microbuzele, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri. 

Activităţile sunt desfăşurate simultan în toate statele membre ale U.E, în cadrul proiectului TISPOL.

Direcţia Rutieră a Poliţiei Române coordonează, la nivel naţional, întreaga săptămână, o nouă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri şi de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Şoferii profesionişti vor fi vizaţi pentru a se vedea dacă folosesc centura de siguranţă, respectă viteza legală, au aparatul tahograf funcţional în mod corespunzător, respectă perioadele de conducere ori de odihnă, şi au asupra lor documentele obligatorii ale lor, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În cazul şoferilor care conduc autovehicule destinate transportului de marfă, controalele vor viza şi respectarea limitei maxime admise, a greutăţii mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum şi respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.