Administrator de bloc trimis în judecată pentru delapidare. Vâlceanul şi-a însuşit 200 000 de lei din banii asociaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prejudiciul creat de administrator ajunge la 200 000 de lei. Foto arhiva Adevarul

Bărbatul are 68 de ani şi a fost administratorul mai multor blocuri din zona Gladiola. Potrivit Poliţiei, în loc să plătească facturile la utilităţi şi lucrările de reparaţii, administratorul şi-a însuşit banii locatarilor.

Primele plângeri împotriva bărbatului au fost depuse în urmă cu cinci ani de preşedinţii de asociaţie, care au observat că administratorul nu a achitat  la timp mai multe facturi.  

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că administratorul şi-a însuşi din casierei, în mod repetat,  sume de bani încasate de la membrii asociaţiei, prejudiciul ridicându-se la 200 000 de lei. Luat la întrebări, administratorul nu a putut proba cu documente justificative că ar fi folosit banii locatarilor pentru lucrări de reparaţii sau că i-ar fi depus la banca. 

După finalizarea cercetărilor, poliţiştii au întocmit referate de terminare a urmăririi penale, propunând trimiterea în judecată a administratorului sub aspectul comiterii infracţiunii de delapidare în formă continuată, propunere ce a fost confirmată de către procurorul cauzei. Alte trei persoane au mai fost cercetate în acest dosar, însă faţă de acestea nu s-a dispus trimiterea în judecată întrucat, în cazul lor, prejudiciul a fost recuperat.