Ploieştenii, omeniţi cu fasole şi cârnaţi, de 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut, porţiile de mâncare au fost atracţia zilei de 1 Decembrie. FOTO: arhivă Adevărul Ploieşti

Ziua Naţională va fi sărbătorită, la Ploieşti, cu o paradă militară, survol aviatic, defilări de autospeciale, dar şi mult-aşteptata porţie de fasole cu cârnaţi

Ziua de 1 Decembrie nu va trece neobservată la Ploieşti, mai ales că pică în zi de weekend, tocmai bine pentru o plimbare matinală.

Ca în fiecare an, ceremoniile pregătite de autorităţi se vor desfăşura pe Bulevardul Republicii, în zona statuii lui Mihai Viteazul. În intervalul 9.45 – 11.30, circulaţia în zonă va fi oprită.

Manifestările încep la ora 9.30 cu instalarea gărzii la monumentul domnitorului.

După o slujbă religioasă, depunere de coroane şi speech-uri susţinute de oficialităţi, la ora 10.50, începe partea spectaculoasă.

Cele mai bune utilaje din Prahova, printre care 4 bucătării rulante militare, motociclete, autospeciale şi ambulanţe vor defila într-o paradă de tehnică a MAI, urmate de una militară şi un survol a trei avioane uşoare de la aeroclubul Strejnic, dar şi un mini-concert de fanfară.

Partea apetisantă a sărbătorii, dar şi înghesuiala aferentă, vin după 11.30, când organizatorii vor oferi porţii de fasole cu cârnaţi.

Anul acesta, conducerea primăriei a stabilit două zone în care se vor oferi porţiile de mâncare: în Piaţa Mihai Viteazul şi în Parcul Aurora Vest. În total, vor fi oferite 3.000 de porţii de fasole şi carnati şi 300 de litri de vin fiert.