Ploieştenii, omeniţi cu fasole şi cârnaţi, de 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut, porţiile de mâncare au fost atracţia zilei de 1 Decembrie. FOTO: arhivă Adevărul Ploieşti
Anul trecut, porţiile de mâncare au fost atracţia zilei de 1 Decembrie. FOTO: arhivă Adevărul Ploieşti

Ziua Naţională va fi sărbătorită, la Ploieşti, cu o paradă militară, survol aviatic, defilări de autospeciale, dar şi mult-aşteptata porţie de fasole cu cârnaţi

Ziua de 1 Decembrie nu va trece neobservată la Ploieşti, mai ales că pică în zi de weekend, tocmai bine pentru o plimbare matinală.

Ca în fiecare an, ceremoniile pregătite de autorităţi se vor desfăşura pe Bulevardul Republicii, în zona statuii lui Mihai Viteazul. În intervalul 9.45 – 11.30, circulaţia în zonă va fi oprită.

Manifestările încep la ora 9.30 cu instalarea gărzii la monumentul domnitorului.

După o slujbă religioasă, depunere de coroane şi speech-uri susţinute de oficialităţi, la ora 10.50, începe partea spectaculoasă.

Cele mai bune utilaje din Prahova, printre care 4 bucătării rulante militare, motociclete, autospeciale şi ambulanţe vor defila într-o paradă de tehnică a MAI, urmate de una militară şi un survol a trei avioane uşoare de la aeroclubul Strejnic, dar şi un mini-concert de fanfară.

Partea apetisantă a sărbătorii, dar şi înghesuiala aferentă, vin după 11.30, când organizatorii vor oferi porţii de fasole cu cârnaţi.

Anul acesta, conducerea primăriei a stabilit două zone în care se vor oferi porţiile de mâncare: în Piaţa Mihai Viteazul şi în Parcul Aurora Vest. În total, vor fi oferite 3.000 de porţii de fasole şi carnati şi 300 de litri de vin fiert.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite