Investiție. Teatrul “Ciufulici” din Ploieşti devine berărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Berăria Teatrului" se va deschide la sfârşitul acestei luni

Fostul sediu al Teatrului de Păpuşi "Ciufulici" din Ploieşti se transformă în berărie. Edificiul  retrocedat proprietarilor în cursul anului trecut a fost închiriat unei firme, care a promis autorităților locale că nu va schimba deloc aspectul exterior al imobilului, acesta aflându-se pe lista monumentelor istorice.

Imobilul în care a funcţionat Teatrul "Ciufulici" este unul dintre cele mai vechi din municipiu (1870) şi  poartă numele bancherului evreu Ergas Avram Mamaciu, care a fost primul proprietar. În perioada 1880-1910, aici a funcţionat Prefectura Prahova.  Construcţia a fost cumpărată în 1941  de omul de afaceri Ilie Georgescu, care a deschis aici primul cinematograf din oraş -"Colorado". Clădirea a devenit sediul Teatrului "Ciufulici" în 1955.  Edificiul a fost retrocedat anul trecut. Spectacolele pentru copii au fost mutate în sala mare a Teatrului "Toma Caragiu" și în incinta Cercului Militar.

"Berăria Teatrului" își va deschide porțile spre sfârșitul acestei luni. Localul va avea o capacitate de peste 200 de locuri. Aici vor putea fi organizate concerte live, dar și spectacole de stand-up comedy.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!