Doi prahoveni au ajuns la spital cu degerături

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prahovenii au primit îngrijiri medicale în spital. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti

Temperaturile scăzute din ultimele zile au făcut victime în Prahova. Un bărbat şi o femeie au ajuns la spital cu degerături după ce au stat ore întregi în frig

Primul caz a fost semnalat poliţiştilor din Prahova de către medicii de la Spitalul Floreasca din Bucureşti unde s-a prezentat un bărbat cu degerături la mâini şi picioare. Prahoveanul din localitatea Gorgota a fost adus în unitatea medicală de către fiica acestuia care l-a găsit în spatele casei, pe un câmp.

Bărbatul plecase de acasă sâmbătă seara şi a fost găsit abia duminică dimineaţa, cu dureri la mâini şi picioare.

Un caz asemănător a fost semnalat şi la Băneşti, unde o femeie de 87 de ani a venit la sediul Primăriei, unde a solicitat să înnopteze pentru că nu are locuinţă.

Bătrâna prezenta semne de hipotermie şi a fost transportată la Spitalul Municipal Câmpina, unde i s-au acordat îngrijiri medicale. Ulterior, a fost internată la Spitalul de Neuropsihiatrie Voila – Câmpina.

Întrucât aceasta reprezintă un caz social, iar condiţiile meteo existente îi puteau pune în pericol viaţa şi sănătatea, atât poliţiştii, cât şi reprezentanţii Primăriei Băneşti s-au adresat Autorităţii Tutelare din cadrul Primăriei Breaza, unde femeia figurează cu domiciliul legal, în vederea efectuării demersurilor necesare pentru clarificarea situaţiei.