Primarul Tudor Pendiuc: “Anul viitor, de Simfonia Lalelelor, pe străzile Piteştiului nu vor mai fi câini fără stăpân”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă

Strângerea maidanezilor merge înainte. La fel şi adopţiile, dar numai cele făcute de Fundaţia Ute Langenkamp. La Piteşti, restul iubitorilor de animale au din adăpost doar şase câini fără stăpân. Primăria n-a trecut încă la eutanasieri, dar o va face.

Doar şase piteşteni şi-au arătat, cu fapte, intenţia de a salva maidanezii sortiţi etanasierii. De când a început acţiunea de strângere a câinilor fără stăpân din Piteşti, au fost făcute 110 adopţii. Numai şase dintre ele au venit din partea persoanelor fizice! Celelalte 104 aparţin Fundaţiei Ute Langenkamp, care administrează biobaza de la Smeura.


Că înainte de eutanasiere, Primăria va ţine câinii în adăpost 14 sau mai  multe zile, rămâne de văzut. Cert este că, inevitabil se va ajunge şi la respectivul moment, fără însă a fi avansată o dată certă în acest sens. Deocamdată, autorităţile locale vorbesc doar de continuarea acţiunilor începute deja.

“După Crăciun numărul maidanezilor de pe străzi se va reduce considerabil iar anul viitor, de simfonia Lalelelor, pe străzile Piteştiului nu vor mai fi câini fără stăpân. Acţionăm în primul rând în zona parcurilor şi în jurul şcolilor, după care vom intra în cartiere, însă vrem să ajungem şi în localităţile limitrofe, de unde vin cei mai mulţi câini fără stăpân...!”, a spus astăzi primarul Tudor Pendiuc.