Mormânt profanat la Poienarii de Muscel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profanatorii mormântului sunt căutați de polițiști

Mihaela Ţurcan a mers sâmbătă dimineață la cimitir, la mormântul fratelui ei. Numai că atunci când s-a apropiat să aprindă o lumânare, femeia a găsit cavoul defunctului Cristinel Ţurcan spart.

Femeia a anunțat imediat polția, iar o echipă operativă s-a deplasat la fața locului. În urma cercetărilor s-a stabilit că pe latura de sud a cavoului se afla un orificiu de 37 de centimetri prin care se obsrva coșciugul spart. În plus, din acesta a dispărut și suma de 150 de lei.

Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru profanare de morminte. Anchetatorii încercă să dea de urma hoților, aceștia riscând între 3 luni și 3 ani de închisoare.

Cristinel Ţurcan a murit pe 14 octombrie. Bărbatul, din satul Groşani, suferea de afecţiuni cardio-respiratorii şi i s-a făcut rău. Familia a sunat atunci la 112, solicitând ajutorul unei Ambulanţe, iar omul, însoţit de fiul său, a ieşit la strada principală în întâmpinarea medicilor.

Până la venirea Ambulanţei, Cristinel Ţurcan şi-a dat însă ultima suflare, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Somnul de veci i-a fost tulburat la doar câteva zile după ce bărbatul a fost înmormântat.