Cum te pot scăpa de amendă negocierile cu Poliţia Locală Piteşti. Promisiunea „solemnă“ pe care trebuie s-o faci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tineri surprinşi anul acesta de poliţiştii locali aruncând coji de seminţe pe jos.

Aruncarea pe spaţiul pubic a chiştoacelor, cojilor de seminţe sau a altor deşeuri atrage, în Piteşti, amenzi cuprinse între 1.000 şi 1.500 de lei. Poţi să scapi însă fără să le plăteşti dacă negociezi corespunzător cu agentul care te-a prins săvârşind contravenţia.

În Piteşti, amenzile pentru cei care aruncă resturi alimentare sau alte deşeuri pe domeniul public sunt usturătoare, dar nu mereu obligatorii.

O patrulă a Poliţiei Locale din cadrul Serviciului Ordine Publică, a depistat, marţi, într-un parc de pe strada Exerciţiu, o femeie din municipiul Piteşti, în timp ce arunca coji de seminţe pe jos.

"Pentru a primi doar un avertisment din partea poliţiştilor locali, S. M. a acceptat să-şi strângă mizeria, promiţând solemn că nu mai recurge la astfel de fapte pe viitor", explică Bogdan Aristănţoiu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Piteşti. 

Title

Femeia a scăpat neamendată după ce şi-a strâns mizeria. Foto: Poliţia Locală Piteşti

Nu e prima dată când un piteştean e pus să dea cu mătura acolo unde a produs mizerie. Mai multi tineri  puşi la treabă după ce au aruncat pe jos coji de seminţe au fost fotografiaţi de poliţiştii locali şi daţi - cu protejarea identităţii - drept exemplu negativ în presa locală. 

"Reamintim locuitorilor oraşului nostru că sancţiunea pentru astfel de practici (chiştoace, seminţe sau alte deşeuri aruncate pe jos) a crescut, amenda fiind cuprinsa între 1000 şi 1500 de lei", mai spune Bogdan Aristănţoiu,  purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Piteşti. 

Vă recomandăm să mai citiţi şi:

Povestea Bisericii Flămânda din Câmpulung Muscel şi tragedia care i-a adus şi numele de Biserica Miresei

Primăria din Argeş care a cumpărat două microbuze şcolare, dar nu vrea decât un singur şofer. Pentru situaţii neprevăzute, ia în calcul un şofer de basculantă

Mai multe pentru tine:
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Florin Arteni şi Florin Lehaci, argint pentru România în proba de dublu rame masculin, la Europenele de Canotaj de la Szeged
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Partidele din Bihor sunt încă indecise. Doar PNL şi-a depus listele, Ilie Bolojan cere votul pentru un nou mandat
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată