Cum se prepară checul cu lime şi mac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O reţetă specială de desert cu care vă veţi suprinde plăcut invitaţii, checul cu lime şi mac este uşor de preparat. Ce ingrediente vă sunt necesare şi care sunt etapele pregătirii acestui desert inedit, aflaţi în articolul următor.

Mai întâi, iată lista de ingrediente de care aveţi nevoie pentru a pregăti deliciosul desert. Pentru sirop vă sunt necesare următoarele: sucul de la două lămâi verzi, 100 ml apă şi 100 grame zahăr. Penru a pregăti checul aveţi nevoie de 200 grame zahăr, 225 grame făină, 200 grame unt topit la bain-marie, 5 ouă, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare şi o lingură de seminţe de mac.

Mai întâi trebuie să mixaţi zahărul cu untul topit la bain-marie, după care adăugaţi pe rând ouăle şi omogenizaţi compoziţia. Amestecaţi separat praful de copt cu făina şi macul şi turnaţi peste restul compoziţiei. Mixaţi totul foarte bine şi turnaţi compoziţia într-o formă de cozonac tapetată în prealabil cu hârtie de copt, după care lăsaţi compoziţia la cuptor timp de cel puţin 30 de minute sau până când trece testul scobitorii.

Când compoziţia mai are cinci minute de stat în cuptor, începeţi să pregătiţi siropul, amestecând într-un ibric toate ingredientele şi lăsându-le la fiert până când scoateţi checul din cuptor.

După ce aţi scos checul, înţepaţi-l în mai multe locuri cu o scobitoare şi turnaţi după aceea siropul. Lăsaţi checul cu lime şi mac să se răcească, după care îl puteţi servi.