Ultimele două zile pentru pietrenii care vor să beneficieze de scutire la plata dărilor locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietrenii mai au la dispoziție două zile să-și achite dările locale cu reducere

Contribuabilii din Piatra Neamț care își achită integral taxele și impozitele pe anul în curs plătesc cu 10% mai puțin din valoarea totală a obligațiilor fiscale. Ultima zi în care pot beneficia de acest bonus este luni, 2 aprilie.

În mod normal, ultima zi de plată a ratei trimestriale a dărilor locale este 31 martie. Aceeași dată era și termenul limită până la care Consiliul Local a aprobat acordarea bonificației de 10% pietrenilor care își plătesc integral taxele și impozitele locale pe clădiri și teren aferente anului 2012.  

„Cetăţenii îşi pot plăti taxele şi impozitele locale fără a fi penalizaţi şi în data de 2 aprilie, motivat fiind de faptul că ultima zi de plată, 31 martie, cade într-o zi nelucrătoare şi avem posibilitatea, conform legii, să o prelungim cu prima zi lucrătoare a următoarei luni", a spus Claudia Jitianu, şefa Direcţiei Taxe şi Impozite a municipiului Piatra-Neamţ.

De facilitatea acordată pietrenilor care își plătesc în totalitate contribuțiile pe anul în curs beneficiază atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!