Neamţ: 220 de pietoni sancţionaţi în numai două zile pentru traversare neregulamentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principala cauză în producerea accidentelor rutiere în judeţ o constituie indisciplina pietonilor.

În primele două zile din weekend, cei 52 de polițiști rutieri angrenaţi în acțiunea desfăşurată la nivel judeţean au aplicat 345 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 18.947 lei. Vineri şi sâmbătă , 220 de pietoni au fost sancţionaţi pentru traversare neregulamentară.

Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător. În lipsa acestora, în localităţi, traversarea este permisă pe la colţul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei şi pentru ceilalţi participanţi la trafic", a precizat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Poliţiştii rutieri avertizează că pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin loc nepermis poartă întreaga răspundere, în condiţiile în care conducătorul vehiculului a respectat prevederile legale privind circulaţia pe acel sector de drum.

„Nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 134 și 201 lei", mai spune purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

O acţiune desfăşurată duminică în vederea combaterii depășirilor neregulamentare s-a soldat cu 6 permise de conducere reţinute, din care 5 pentru depăşire neregulamentară.