SUBIECT CERUT DE CITITORI: Sensul giratoriu din Centrul Civic are „GPS”-ul stricat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sensul giratoriu pune probleme şoferilor

Şoferii orădeni cred că noul sens giratoriu din Centrul Civic este proiectat prost şi sufocă circulaţia. Primăria spune că centrul a fost făcut pe baza unor studii şi dezbateri, în funcţie de nevoile existente în privinţa traficului în centru.

Sensul giratoriu din Centrul Civic stârneşte controverse. Şoferii orădeni spun că sensul a fost proiectat prost şi că nu s-a ţinut cont de nevoile din oraş, la nivel de trafic. „Este proiectat prost. Erau necesare trei benzi, nu două. Este foarte aglomerat sensul giratoriu. Uneori coada de maşini se întinde până la Piaţa Mare”, a declarat taximetristul Florin Popa (30 de ani).



„Plus că nu avem ieşire din staţia de taxi, dacă vrem să mergem la gară. Trebuie să ocolim pe linia de tramvai şi putem fi amendaţi oricând”, a mai spus şoferul. Reprezentanţii Primăriei Oradea spun însă că sensul giratoriu a fost proiectat în baza unor studii. „S-a făcut studiu de circulaţie, s-a făcut dezbatere cu specialiştii în domeniu, s-a făcut dezbatere cu cetăţenii. Aşa s-a ajuns la soluţia actuală a giraţiei”, a subliniat Carmen Cherteş, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea. Reprezentantul municipalităţii a mai spus că primăria studiază momentan variantele posibile pentru ca taximetriştii să poată ieşi în giraţie şi să aibă acces direct spre gară. „Încercăm să rezolvăm în perioada următoare această problemă sesizată de dânşii”, a mai adăugat Carmen Cherteş.

Centrul Civic va avea altă faţă

Investiţia în noua giraţie se ridică la 3,5 milioane de lei. Fondurile s-ar putea suplimenta însă cu 15 la sută. În primăvară, urmează să fie amenajate şi spaţiile verzi din zona sensului giratoriu. „Pentru că timpul nu permite, locurile pentru spaţiile verzi vor fi umplute cu pământ, iar restul se va face la primăvară”, a spus Carmen Cherteş.

Totodată se va monta o fântână arteziană în valoare de 15.000 de euro. Costurile de amenajare sunt suportate de Clubul Rotary, care va suporta şi amenajarea spaţiilor verzi. Momentan se lucrează la proiectarea acestei fântâni arteziene.