Plângere penală pentru lucrări suplimentare de patru milioane de lei de la Muzeul Țării Crișurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Ţîrle este nemulţumit de colaborarea cu dirigintele de şantier şi cu executantul lucrărilor de la muzeu

Poliţia a confirmat că anchetează lucrările de la Muzeul Ţării Crişurilor. Consiliul Judeţean Bihor a constatat că lucrările la muzeu au fost suplimentate cu 4 milioane de lei, fără ştirea finanţatorului.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Radu Ţîrle, a anunţat astăzi că a depus o plângere penală împotriva dirigintelui de şantier şi a executantului. „Dirigintele şi executantul au făcut lucrări fără să ne consulte, în valoare de 4 milioane de lei. Este vorba de lucrări despre care noi nu am ştiut nimic. Mai mult, nu au apărut ca lucrări suplimentare, ci au fost ascunse în contractul de bază”, a spus astăzi Ţîrle.

„Am depus o plângere penală pentru că noi suntem în ceaţă, nu ştim exact ce s-a întâmplat. Cert este că dirigintele de şantier şi executantul nu au respectat procedurile legale. În schimb, au colaborat foarte bine pe banii noştri”, a precizat Ţîrle.

Resping acuzaţiile

De dirigenţia şantierului se ocupă firma SC H-Proiect Baia Mare. „Este a doua firmă angajată. Pe prima am dat-o afară pentru acelaşi tip de probleme”, a spus reprezentantul CJ. „Noi nu am făcut ilegalităţi. Am dat drumul la plată conform contractului”, a spus Annamaria Halasz, reprezentantul H-Proiect. Călin Roman, directorul firmei Selina, executantul lucrărilor de la muzeu, spune că nu ştie nimic despre acuzele aduse de autorităţile judeţene. „Noi nu avem contract din luna iunie, când a expirat şi nu a mai fost prelungit. Eram dispuşi să terminăm lucrările, chiar fără finanţare. Însă nu am avut parte de un dialog civilizat pe tema asta”, a declarat Călin Roman. El a spus că 85 la sută din lucrările prevăzute în contractul de 59 de milioane de lei sunt gata. „Am făcut lucrări de aproape 50 de milioane de lei”, a precizat reprezentantul firmei de construcţii.