Mopediştii şi bicicliştii, victime sigure pe şoselele din Oradea şi din judeţul Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru accidente rutiere s-au produs pe şoselele bihorene în acest sfârşit de săptămână, din cauză că nu s-au respectat regulile de circulaţie. Printre victime se numără doi mopedişti şi un biciclist, dar şi trei pasageri ai unui microbuz ajuns într-un şanţ, după ce şoferul acestuia a încercat să evite impactul cu un moped.

Potrivit informaţiilor transmise de către Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor, duminică, în jurul orei 13.00, la intersecţia străzii Calea Clujului cu strada Sankt Petersburg din Oradea, o orădeancă în vârstă de 23 de ani, în timp ce conducea pe banda a doua un autoturism înmatriculat în Spania, nu s-a asigurat la efectuarea virajului la dreapta. „Astfel, a acroşat un moped înregistrat, condus între cele două benzi de circulaţie de către un tânăr de 24 de ani, din Sititelec. În urma accidentului rutier, atât conducătorul mopedului, cât şi o persoană în vârstă de 20 de ani, din Sântelec, au suferit leziuni uşoare", a spus Alina Dinu.

Tot duminică, în jurul orei 16.40, la intersecţia străzii Mihai Viteazu cu Mihail Kogălniceanu din Oradea, un orădean în vârstă de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în judeţul Bihor, a accidentat uşor un biciclist. „În momentul acroşajului, victima, o persoană de 66 de ani, din Oradea, care circula pe bicicletă de pe o stradă laterală, a pătruns în faţa autoturismului fără să se asigure", a spus Alina Dinu.

Vineri, în jurul orei 18.30, pe strada Oneştilor din Oradea, un orădean în vârstă de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în judeţul Bihor, a efectuat o manevră de depăşire peste marcajul longitudinal. A acroşat astfel un moped condus în faţa sa de către un orădean în vârstă de 22 de ani, care nu s-a asigurat la efectuarea virajului la stânga, spre strada Piteştilor. În urma acroşajului, conducătorul mopedului a suferit leziuni uşoare.  

Cu microbuzul în şanţ

Tot vineri, în jurul orei 20.55, un orădean în vârstă de 27 de ani, în timp ce conducea un microbuz pe D.N 79/A, înspre Vama Salonta, a încercat să evite impactul cu un moped condus din sens opus, pe axul drumului, de către un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Batăr. „Astfel, conducătorul microbuzului a virat brusc, a pierdut controlul asupra direcţiei, iar vehiculul a intrat în coliziune cu un cap de pod şi s-a răsturnat. În urma impactului, trei dintre pasagerii microbuzului, doi din Oradea şi unul din Girişul  de Criş, au suferit leziuni uşoare pentru îngrijirea cărora au fost transportaţi la spital, neimpunându-se internarea acestora", a spus Alina Dinu.