GHINION: Un bărbat din Biharia a săpat până a dat de o grenadă defensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un localnic din localitatea Biharia a reușit să găsească ieri, în timp ce-şi săpa pâmântul, mai mult decât şi-a propus: a dat peste o grenadă din cel De-al Doilea Război Mondial. Din fericire, pompierii bihoreni au acţionat la timp.

În jurul orei prânzului, bărbatul speriat a sunat la 112, iar echipajele de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Crişana" s-au deplasat de urgenţă la faţa locului. Angajaţii ISU au demarat o acţiune de asanare de muniţie rămasă neexplodată, deoarece grenada găsită de om s-ar fi putut declanşa în orice moment.

„Grenada defensivă, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către echipajul sosit la locul intervenţiei", spune purtătorul de cuvânt al ISU „Crişana", Camlia Roşca.   

Nepăsarea, cauza incendiilor

Tot ieri, pompierii au fost chemaţi să stingă trei incendii, toate provocate de coşuri de fum necurăţate. De fiecare dată s-a acţionat la timp, niciunul dintre incindete soldându-se cu victime. Totuşi, angajaţii ISU le atrag atenţia oamenilor să cureţe şi să întreţină coşurile de fum.

„Reamintim aşadar cetăţenilor că neglijenţa în ceea ce priveşte aplicarea regulilor şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor se soldează cel mai adesea cu pagube materiale şi uneori, din nefericire, chiar cu victime omeneşti", mai spune purtătorul de cuvânt.