FOTO Sute de elevi au participat la un marş împotriva drogurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de elevi de la şapte şcoli au luat parte la un marş de sensibilizare a opiniei publice în legătură cu riscurile şi consecinţele consumului de droguri, cu sloganul "În faţa drogurilor nu suntem diferiţi".

În faţa drogurilor nu suntem diferiţi! sau Stop drogurilor! Sunt doar două dintre mesajele care puteau fi citite pe pancartele purtate prin oraş de elevi. Marşul s-a desfăşurat pe pietonala din Oradea, iar participanţii au avut vârste cuprinse între 10 şi 18 ani. Mesajele tinerilor  a fost  de non-discriminare şi non-etichetare a persoanelor consumatoare de droguri, cât şi de conştientizare a riscurilor pe care le presupune consumul de droguri în rândul adolescenţilor şi tinerilor.


Elevii au ţinut ca prin intermediul acestui marş să transmită un mesaj direct anti-drog tuturor cetăţenilor. "Dorinţa noastră este să ne implicăm în ameliorarea acestei probleme sociale cu care ne confruntăm şi, de asemenea, să cerem sprijin pentru a fi uniţi împotriva oricărei forme de consum sau trafic de droguri. Acest mesaj se adresează tuturor membrilor societăţii care pot oferi ajutor în rezolvarea acestei probleme, deoarece fenomenul ia amploare şi considerăm că nu mai trebuie tratat cu indiferenţă", se menţiona în mesajul scris de elevii bihoreni.


"Consumul de droguri afectează în mod direct tânărul, lezând atât demnitatea umană şi starea de sănătate a acestuia, cât şi bunăstarea socială. Utilizarea substanţelor nocive contribuie totodată la dezvoltarea unui grad de violenţă ridicat, având efecte negative asupra familiei şi societăţii. De asemenea, ne exprimăm solidaritatea faţă de victimele care au căzut în capcana dependenţei de droguri, dorind să ne luăm angajamentul că vom face tot ceea ce ne stă în putinţă să remediem această situaţie cu care ne confruntăm", au mai spus elevii în mesajul lor.