Cum preparăm ciorba de tarhon ardelenească ca la mama acasă. Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciorba de tarhon Foto-Bucataras.ro

Mâncarea tradiţională ardelenească este una delicioasă, şi asta pentru că, aşa cum spun specialiştii, nu constă în uscături, ci în zămuri şi tocăniţe, iar ciorba de tarhon este un preparat delicios, cu o aromă deosebită.

Alături de Chef Mihai Cristian, vă propunem o reţetă ardelenească, ciorba de tarhon pregătită ca la mama acasă. "Tarhonul are o aromă duplicitară, combinând gustul dulce pătrunzător cu cel dulce piperat. Am auzit şi varianta cu făină... adică cu rântaş, dar nu dă bine la digestie. Mie-mi place aşa, are un gust foarte interesant. Merită încercat. Sincer, eu mai bag şi usturoi, parcă îl face pe domnul Tarhon şi mai mare vedetă. Poftă bună!”, este sfatul chef-ului orădean.

Ingrediente

Carne porc – 500 g

Morcovi – 3 bucăţi

Ceapa – 2 bucăţi

Ţelină – 1 bucată mică

Smântână – 300 g

Gălbenuşuri – 3

Tarhon proaspăt sau murat în oţet

Ulei – 15ml

Oţet

Sare şi piper

Spălăm carnea şi o ştergem cu un şerveţel de hârtie după care o tăiem cubuleţe mici. Călim carnea, că „aşe-i dai gust fain”, călim şi ceapa fin tocată, morcovii răzuiţi şi ţelina la fel. Punem apă sau supă de legume şi lăsăm să fiarbă până se pătrund carnea şi legumele. Între timp se face liezonul format din smântână şi gălbenuş de ou. Stingem focul şi adăugam cu polonicul zeamă caldă din oală în castronul cu liezon amestecând rapid cu un ţel iar apoi se adaugă liezonul în oală cu ciorba încet amestecând cu polonicul continuu. Se asezonează cu sare, piper, oţet şi tarhon mărunţit după gust.

Vă mai recomandăm:

Cum preparăm chisătura ardelenească: reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

Mai multe pentru tine:
Cauza morții bateristului Marius Keseri de la Direcția 5. Prietenii rup tăcerea. „Boala cumplită îl schimbase, nu-l mai recunoșteai. Venea la biserică să se roage”. Ultimele fotografii
Un obiect unic pe teritoriul fostei provincii romane Dacia, descoperit la Turda
Oana Roman nu îl mai menajează pe Botezatu! „Se îmbracă de zici că vrea să impresioneze un extraterestru cocalar”
Atac devastator cu drone rusești în Sumî: trei persoane ucise, două rănite
Femeile care au înfruntat foamea, frica și moartea: adevărul despre cum a distrus Uniunea Sovietică Moldova anilor ’40
Trump urmează să efectueze vizita medicală anuală „de rutină”. Medicii au spus anterior că este într-o „stare de sănătate excelentă”
Neliniște la palat! Ce crede familia regală britanică despre apariția lui Meghan Markle la Săptămâna Modei de la Paris
I-a donat propriul rinichi, dar n-a fost invitată la nunta Selenei Gomez. Cum explică donatoarea trădarea
Eduard, un copil de 10 ani, crescut de bunici și abandonat de părinți, luptă pentru viață! A vomitat sânge și are nevoie de o operație urgentă la inimă. AJUTĂ ȘI TU!
De ce Eugen Cristea și Anca Pandrea simt în casă energia persoanelor moarte: „Nu oricine poate”. Și Mihai Onilă are o legătură paranormală cu fiica-înger: „O aud mental”
Alimentul care nu trebuie să lipsească din farfuriile românilor. Dr. Virgiliu Stroescu îl recomandă în fiecare zi: „Ne curăță și ne vindecă tot organismul”