Cum preparăm ciorba de tarhon ardelenească ca la mama acasă. Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

0
0
Ciorba de tarhon Foto-Bucataras.ro
Ciorba de tarhon Foto-Bucataras.ro

Mâncarea tradiţională ardelenească este una delicioasă, şi asta pentru că, aşa cum spun specialiştii, nu constă în uscături, ci în zămuri şi tocăniţe, iar ciorba de tarhon este un preparat delicios, cu o aromă deosebită.

Alături de Chef Mihai Cristian, vă propunem o reţetă ardelenească, ciorba de tarhon pregătită ca la mama acasă. "Tarhonul are o aromă duplicitară, combinând gustul dulce pătrunzător cu cel dulce piperat. Am auzit şi varianta cu făină... adică cu rântaş, dar nu dă bine la digestie. Mie-mi place aşa, are un gust foarte interesant. Merită încercat. Sincer, eu mai bag şi usturoi, parcă îl face pe domnul Tarhon şi mai mare vedetă. Poftă bună!”, este sfatul chef-ului orădean.

Ingrediente

Carne porc – 500 g

Morcovi – 3 bucăţi

Ceapa – 2 bucăţi

Ţelină – 1 bucată mică

Smântână – 300 g

Gălbenuşuri – 3

Tarhon proaspăt sau murat în oţet

Ulei – 15ml

Oţet

Sare şi piper

Spălăm carnea şi o ştergem cu un şerveţel de hârtie după care o tăiem cubuleţe mici. Călim carnea, că „aşe-i dai gust fain”, călim şi ceapa fin tocată, morcovii răzuiţi şi ţelina la fel. Punem apă sau supă de legume şi lăsăm să fiarbă până se pătrund carnea şi legumele. Între timp se face liezonul format din smântână şi gălbenuş de ou. Stingem focul şi adăugam cu polonicul zeamă caldă din oală în castronul cu liezon amestecând rapid cu un ţel iar apoi se adaugă liezonul în oală cu ciorba încet amestecând cu polonicul continuu. Se asezonează cu sare, piper, oţet şi tarhon mărunţit după gust.

Vă mai recomandăm:

Cum preparăm chisătura ardelenească: reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite