Reţeta de salată boeuf după care te lingi pe degete. Ce ingrediente recomandă celebrul Costăchel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salata boeuf este una dintre mâncărurile preferate ale românilor de la ocaziile festive. Ingredientele acestui tip de mâncare variază de la gospodină la gospodină. Vă prezentăm o reţetă recomandată de celebrul bucătar Costăchel.

Potrivit blogului bucătarului Costăchel, pentru o salată boeuf delicioasă aveţi nevoie de următoarele ingrediente.

500 g carne fiartă de vită,
300 g cartofi, fierţi în coajă şi tăiaţi cubuleţe,
300 g morcovi 
300 g mazăre boabe fiartă
castraveţi muraţi (mai bine în saramură decât în oţet) după gust, curăţaţi de coaja şi seminţe, tocaţi cubuleţe şi scurşi cat se poate de bine,
maioneză din 2 gălbenuşuri (adică vreo 500 g),
pentru decor: gogoşari în oţet, măsline, oua fierte tari etc.

Referitor la modul de preparare, pe blogul său, Costăchel oferă următoarele sfaturi:

„Amestecaţi bine legumele cu carnea, murăturile şi cam 2/3 din maioneza, puneţi compoziţia pe un platou (sau într-un castron, sau în boluri individuale, sau…) întindeţi frumos şi uniform deasupra restul de maioneză şi decoraţi cum credeţi dumneavoastră de cuviinţă. La final, reţineţi că e bine ca salata noastră Boeuf să stea câteva ore în frigider înainte de servire, să ajungă toate aromele să convieţuiască paşnic.

Variante? O grămadă. Mai întâi carnea, care poate fi cam de orice fel (inclusiv peşte!), cu condiţia să fie slabă (deja e mai prezent în zilele noastre pieptul de pui decât vita în salata Boeuf!). Apoi legumele pot fi mai multe (puteţi adăuga, să zicem, ţelină, fasole verde bine scursă, păstârnac etc.) sau mai puţine (marele maestru al bufetului rece care a fost Colea Olexiuc nu recomanda decât cartofi lângă carne şi castraveciori). Puteţi adăuga oua fierte tari sau gogoşari tocaţi cubuleţe în compoziţie, iar înşiruirea asta ar putea continua mult şi bine, dar ma opresc aici, imaginaţia dumneavoastră e liberă să ducă totul cât de departe pofteşte dumneaei. Ceva secrete? Aici e mai complicat, fiindcă totul depinde de gustul fiecăruia. Reţineţi însă pe cel mai important: legumele trebuie să fie fierte separat, să-şi ţină fiecare gustul, iar timpul de fierbere al fiecăreia trebuie stabilit în aşa fel încât să rămână toate cât se poate de ferme (ba morcovii poate uşor crocanţi). Carnea, la rândul ei, e bine să fie fiartă cu zarzavaturile de cuviinţă (care n-au ce căuta în salata după aceea), iar dacă veţi folosi limbă de vită va fi un deliciu.“

Mai multe pentru tine:
Din ce cauză tot mai mulți tineri se îmbolnăvesc de cancer de colon. Mâncarea care îi îmbolnăvește
A Diamond Is Forever: colecția Primul diamant TEILOR — bijuterii luxury de la 500 lei pentru cadouri care spun povești
Cele mai căutate cadouri pentru copii și adolescenți în 2025: Roblox, Minecraft, jocuri STEAM, Kendama și LOL
Mariana Moculescu, mesaj dur pentru Alexandra Velniciuc „Nu înțeleg cine stă în spatele acestor decizii” De ce nu a fost lăsată în primă instanță să intre la priveghi și cum a apărut apoi alături de Nidia UPDATE
Chillmas Deals 2025 pe eMAG: cele mai bune oferte pentru decorațiuni de Crăciun cu reduceri uriașe de până la 78%
Prima Doamnă din Oman primește o distincție fără precedent! I-a fost înmânată chiar de soțul ei, sultanul Haitham bin Tarik Al Said
Top 15 băuturi pentru Sărbători 2025–2026: vinuri medaliate cu aur, ediții rare de colecție și reduceri uriașe de până la 8.500 lei
Black Friday 2025 „Bla-Bla Black Shopping Weeks” la XXXLutz: transformă-ți casa de sărbători cu piese spectaculoase și reduceri de până la 50%
Care este cel mai mare „viciu” al Dacianei Sârbu?! De abia acum a recunoscut! „De patru-cinci ori pe zi!”
Cristina Teleanu, în lacrimi. Fosta avocată, devenită ciobăniță, acuzații grave pentru soțul ei: „Un om fără școală să mă umilească..."
Lancôme Bestseller în România: Parfumuri iconice, mascara virală și skincare premium pentru cadouri de lux