Esenţele orientale în bucatele tradiţionale, într-un curs intens de gastronomie la Iaşi FOTOGALERIE
020 de bucătari au fost instruiţi de maeştrii veniţi la Iaşi tocmai din Israel, într-un curs intens de gătit care a durat şase ore.Sesiunea de şcolarizare gastronomică face parte din Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Moldovei.
Echipa de bucătari din Israel a gătit sub privirile atente ale celor 20 de „elevi" specialităţi orientale, adică humus cu tahini şi salată tabbouleh şi Al hareeseh.
„Scopul cursului este şcolarizarea gastronomică, perfecţionarea bucatelor româneşti, precum şi cunoaşterea, prepararea gustărilor într-un mod cât mai apropiat de cel original al preparatelor orientale“, au spus organizatorii.
Odeh Ali Abu El Hawa şi Nabil Marcos Ahou, profesori la Şcoala de Ospitalitate „Notre Dame" din Tel Aviv au predat lecţii de gătit celor 20 de bucătari. Maeştrii au folosit produse româneşti, dar şi esenţe şi produse orientale, aduse din Israel.
Cursurile de bucătărie orientală şi germană sunt organizate astăzi, respective mâine la Hotel Unirea, în cadrul Cupa Moldovei la Gătit, eveniment organizat în cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber.
Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai importante ştiri din oraş şi judeţ.