Corpul de control al prefectului de Iaşi verifică licitaţia pentru buletinele de vot luate la suprapreţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Bosianu, a anunţat marţi că va fi verificat modul în care au fost achiziţionate cele aproape 3 milioane de buletine de vot necesare pentru alegerile locale.

"Corpul de control al prefectului va demara verificările asupra modului în care a fost încheiat contractul pentru tipărirea buletinelor de vot", a anunţat şeful Prefecturii. Acesta a anunţat că a cerut date de la 13 prefecturi din ţară pentru a compara preţurile cu care tipăresc celelalte instituţii publice.

Cine candidează în Iaşi la alegerile locale. Listele complete

"În funcţie de rezultatele pe care le voi avea, voi dispune măsurile legale", a afirmat Marian Bosianu.

Sportivi, profesori şi doctori, la alegerile locale din Iaşi. Află cine intră în cursa electorală

Primăria Iaşi a sesizat Instituţia Prefectului săptămâna trecută cu privire la costurile ridicate legate de tipărirea buletinelor de vot. "În comparaţie, la Bucureşti 7,9 milioane de buletine de vot au costat 381.278 de lei, fără TVA, 0,04 lei de fiecare. Costurile foarte mari vor fi suportate de toate primăriile din judeţ din şi cred că această licitaţie trebuie verificată", au afirmat oficialii municipalităţii ieşene. 

În momentul organizării licitaţiei, prefect era Dragomir Tomaşeschi, schimbat din funcţie după venirea la guvernare a USL. Citeşte AICI declaraţia fostului prefect în legătură cu acest subiect

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Iaşi despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!