Hunedoara: Electrocutată la 27.000 de volţi, a scăpat miraculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Electrocutată la 27.000 de volţi, a scăpat miraculos

O adolescentă din Hunedoara, cocoţată pe un vagon cisternă în gara Simeriei, a fost electrocutată de firele de înaltă tensiune.

Accidentul s-a petrecut în zona gării Simeria, azi-dimineaţă, în jurul orei 4. Potrivit poliţiştilor, tânăra de 19 ani, din Hunedoara, s-a urcat, "în joacă", pe unul dintre vagoanele cisternă garate pe calea ferată. Nu a observat însă firele de înaltă tensiune aflate deasupra vagoanelor.
„A fost electrocutată la 27.000 de volţi, fiind aruncată de pe vagon. Nici nu a trebuit să atingă firele, căci este de ajuns să se fi aflat la distanţă de mai puţin de un metru şi jumătate de ele şi viaţa i-ar fi fost pusă în pericol”, a declarat comisarul Ioan Balaş, de la Poliţia Transporturi feroviare Hunedoara.

Un echipaj SMURD a fost chemat în ajutorul victimei. Paramedicii i-au acordat primele îngrijiri medicale, după care a fost transportată la Spitalul Judeţean din Deva. Medicii au diagnosticat-o cu arsuri de gradul al doilea, pe aproape tot corpul.

A scăpat cu viaţă
Hunedoreanca a fost internată la secţia de chirurgie plastică a unităţii medicale. „Şi-a mai revenit din şoc. Se simte chiar destul de bine, fiind în afara oricărui pericol. Adolescenta internată şi-a sunat părinţii şi le-a spus că este în regulă”, a declarat o asistentă de pe secţie. Pentru a îi fi atenuată suferinţa provocată de arsuri, pacienta este ţinută regulat sub jetul de apă. În momentul în care victima s-a urcat pe vagon era în stare de ebrietate, au constatat poliţiştii. Este posibil să fi fost chiar sub influenţa unor stupefiante.

Vom reveni cu amănunte.