Hunedoara: Electrocutată la 27.000 de volţi, a scăpat miraculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Electrocutată la 27.000 de volţi, a scăpat miraculos
Hunedoara: Electrocutată la 27.000 de volţi, a scăpat miraculos

O adolescentă din Hunedoara, cocoţată pe un vagon cisternă în gara Simeriei, a fost electrocutată de firele de înaltă tensiune.

Accidentul s-a petrecut în zona gării Simeria, azi-dimineaţă, în jurul orei 4. Potrivit poliţiştilor, tânăra de 19 ani, din Hunedoara, s-a urcat, "în joacă", pe unul dintre vagoanele cisternă garate pe calea ferată. Nu a observat însă firele de înaltă tensiune aflate deasupra vagoanelor.
„A fost electrocutată la 27.000 de volţi, fiind aruncată de pe vagon. Nici nu a trebuit să atingă firele, căci este de ajuns să se fi aflat la distanţă de mai puţin de un metru şi jumătate de ele şi viaţa i-ar fi fost pusă în pericol”, a declarat comisarul Ioan Balaş, de la Poliţia Transporturi feroviare Hunedoara.

Un echipaj SMURD a fost chemat în ajutorul victimei. Paramedicii i-au acordat primele îngrijiri medicale, după care a fost transportată la Spitalul Judeţean din Deva. Medicii au diagnosticat-o cu arsuri de gradul al doilea, pe aproape tot corpul.

A scăpat cu viaţă
Hunedoreanca a fost internată la secţia de chirurgie plastică a unităţii medicale. „Şi-a mai revenit din şoc. Se simte chiar destul de bine, fiind în afara oricărui pericol. Adolescenta internată şi-a sunat părinţii şi le-a spus că este în regulă”, a declarat o asistentă de pe secţie. Pentru a îi fi atenuată suferinţa provocată de arsuri, pacienta este ţinută regulat sub jetul de apă. În momentul în care victima s-a urcat pe vagon era în stare de ebrietate, au constatat poliţiştii. Este posibil să fi fost chiar sub influenţa unor stupefiante.

Vom reveni cu amănunte.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite