Galaţi/Proxenetism cu vecina minoră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta este blocul unde fata întreţinea raporturi sexuale cu „clienţii”

Un individ fără ocupaţie din Galaţi şi-a şocat vecinii după ce s-a aflat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră în vârstă de 12 ani, iar apoi a convins-o să se prostitueze pentru sume cuprinse între 50 de lei şi 50 de euro.

Mama fetiţei a depus plângere penală la Poliţie împotriva lui Viorel Nicolae Hăbelea (22 de ani) după ce, în cele din urmă, fiica sa i-a povestit cele întâmplate.

Iniţial, tânărul i-a propus fetiţei să aibă o relaţie, dar apoi a plusat, cerându-i să se prostitueze sub promisiunea că vor împărţi în mod egal banii.

„Afacerea" s-a pus repede pe picioare. Începând cu luna august 2009, Hăbelea a găsit clienţi pentru mica prostituată şi, ocazional, a pus la dispoziţie apartamentul unde locuia cu tatăl său pentru ca aceasta să aibă unde să întreţină relaţii sexuale cu diverşi bărbaţi.

Audiat de poliţişti, tânărul a declarat că nu ştia care este vârsta reală a fetei, şi că deşi minora i-ar fi spus că are 15 ani, după aspectul fizic el a crezut că are 17 ani.

Proxenetul a fost contrazis de bărbaţii cu care fata a făcut sex pe bani şi care au declarat la unison că Hăbelea le intermedia întâlnirile cu minora şi negocia cu ei preţul.

Eugenia Precupeţu, mama fetei, a cerut daune de 5.000 de euro pentru umilinţa la care a fost supusă fiica sa, iar ieri Viorel Nicolae Hăbelea a fost trimis în judecată.

„A fost întocmit rechizitoriul, iar faptele reţinute în sarcina sa sunt act sexual cu un minor şi proxenetism", ne-a declarat Liliana Constanda, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă să stea după gratii până la 10 ani.