Galaţi: Au plecat îmbrăţişaţi către moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa în care s-a petrecut tragedia

Au jurat că vor fi împreună până când moartea îi va despărţi şi ca o ironie a sorţii, au murit unul în braţele celuilalt. Fără să-şi dea seama, gălăţenii Ana şi Alec Călugăru, în vârstă de 73 şi respectiv 78 ani, au murit în somn, intoxicaţi cu monoxid de carbon. Din câte se pare, o defecţiunii a sobei cu care se încălzeau a umplut cu fum camera în care aceştia dormeau.

Citiţi şi: Soţ şi soţie, găsiţi morţi în propria casă

Bătrânii au fost găsiţi de nora lor, la câteva zile de la deces. După ce a văzut că cei doi nu mai dau niciun semn şi-a dat seama că s-ar fi putut întâmpla ceva groaznic. A mers la acasă la socrii ei, dar nu a putut intra pentru că uşa era închisă cu zăvorul, pe interior. Imediat a cerut ajutorul unor vecini pentru a sparge uşa.
„A venit nora lor la mine să ceară un scaun , pentru că nu vedea nimic din ce se întâmpla în curte. După ce a văzut că nu răspunde nimeni, l-a sunat pe soţul ei, care a spart uşa. I-au găsit în casă, îmbrăţişaţi”,  a declarat Florica Gheorghiu, vecina celor doi.
Când nora şi fiul au reuşit să intre în casă au făcut macabra descoperire. Trupurile celor doi zăceau fără viaţă, întinse în pat.

Nu i-a mai văzut nimeni de luni

Vecinii de pe stradă au intrat şi ei la bănuieli când au observat că cei doi nu sunt de negăsit şi nimeni nu a mai dat de ei, de câteva zile.
„Ultima oară l-am văzut pe vecinul luni. De atunci nu mai ştiu nimic. Am bănuit că s-a întâmpla ceva”, a mai spus vecina celor doi, Florica Gheorghiu.
Cadavrele celor doi au fost ridicate de către medicii legişti şi au fost transportate la morga Spitalului Clinic de Urgenţă pentru efectuarea necropsiei.