Elevii de la ţară care au intrat la liceu cu medii de peste 9, premiaţi de Consiliul Judeţean cu câte 1.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul

Cea mai mare medie obţinută de un elev din mediul rural a fost de 9,97 şi a încununat eforturile unei eleve din satul Tălpigi, comuna Ghidigeni. Conducerea CJ vrea să stabilească un regulament prin care premiul să devină o regulă.

Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi a aprobat pe 30 septembrie şi apoi i-a premiat pe 66 de elevi din mediul rural cu rezultate deosebite la Evaluarea Naţională de anul acesta. 

Este vorba despre elevii care au luat medii mai mari de 9.00 la examen şi apoi s-au înscris la cursurile liceale. Este de remarcat că cea mai mare medie obţinută de un copil de la ţară din judeţul Galaţi a fost 9,97. Ea a fost obţinută de o elevă care a învăţat la scoală din satul Tălpigi, comuna Ghidigeni. 

„În cadrul şedintei Consiliului Judeţean Galaţi, am premiat cei mai buni elevi din mediul rural care au intrat la liceu. Fiecare elev care a absolvit scoala în mediul rural şi care a reuşit să intre în clasa a IX-a cu media peste 9, a primit 1.000 de lei şi o diplomă de excelenţă. Am avut bucuria să acord 66 de astfel de premii pentru a sprijini şi încuraja performanţa. Au arătat că şi în şcolile din mediul rural se face carte. Felicitări tuturor pentru rezultatele obţinute. Ei sunt exemple de urmat pentru toţi elevii de gimnaziu”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Şeful CJ a mai spus că îşi doreşte ca această modalitate de premiere a excelenţei în educaţie în mediul rural să devină o regulă, în sensul adoptării unei hotărâri prin care care să se stabilească un regulament cu aplicare anulă.