Centrul de Transfuzii din Galaţi, „luat cu asalt” de infanterişti şi de tanchişti. Gestul lor, aplaudat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii din Galaţi pregătiţi să doneze sânge FOTO George Nica

Peste 70 de cadre militare de la două unităţi militare din Galaţi au răspuns „prezent” la campania „Donează sânge şi salvează vieţi”. Demersul a primit aprecieri unanime pe reţelele de socializare.

Militarii gălăţeni din Batalionului 300 Infanterie Mecanizată„Sfântul Andrei” împreuna cu militarii Batalionului 284 Tancuri s-au alăturat campaniei de donare de sânge “Donează sânge şi salvează vieţi” desfăşurată la Centrul Regional Transfuzie Galati.

Ca şi cei peste 100 de gălăţeni care au donat cu o zi înainte, militarii, peste 70 la număr, au participat în cadrul campaniei umanitare de donare de sânge iniţiată de Grupul Galati4x4.ro, campanie ce îşi propune creşterea rezervelor din Centrele de Transfuzie Sanguină prin contribuţia donatorilor din sistemul militar, dar şi sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanţa donării de sânge.

În plus, toate bonurile de masă primite de donatori vor fi donate mai departe unei comunităţi extrem de sărace din satul gălăţean Cărăpceşti, locuit în general de pensionari cu venituri modeste.

Potrivit organizatorilor acţiunii, în cele două zile ale campaniei au donat circa 170 de persoane, colectându-se circa 68 de litri de sânge. Campania de mobilizare a donatorilor este cu atât mai importantă cu cât în această perioadă multă lume este îngrijorată de contaminarea cu COVID-19.

La Centrul de Transfuzii Galaţi, în schimb, donatorii vin, fără teamă, să doneze, respectând, totuşi, măsurile suplimentare de precauţie – dezinfectarea mâinilor, cu substanţe special, puse la dispoziţia Centrului, la intrarea şi ieşirea din clădire.

Gestul tanchiştilor şi infanteriştilor din Galaţi, promovat de asociaţia organizatoare pe reţelele de socializare, a stârnit o mulţime de comentarii pozitive şi de aprecieri la adresa militarilor. În oninia majorităţii celor care au comentat evenimentul, oamenii aflaţi „sub arme” au dovedit că ţara se poate apăra cu arma în mână, dar şi donând sânge celor aflaţi la ananghie.