Şcoala de şoferi va fi mai scumpă de la anul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un curs de şofat se va scumpi cu circa 400 de lei

Şcolile de şoferi din Focşani au în intenţie să majoreze tarifele pentru cursanţi, începând cu 1 ianuarie 2010. Acest lucru se întâmplă din cauza creşterilor costurilor de organizare şi funcţionare a şcolilor de şoferi, ca urmare a introducerii noilor reglementari care impun dotări de care trebuie să ţină seama aceste instituţii.

Este vorba despre faptul că şcolile trebuie să funcţioneze cu mimimum două maşini şi doi instructori şi să-şi angajeze profesori de legislaţie.

De asemenea, ele trebuie dotate cu săli proprii de instructaj şi cu programe informatice noi, numai achiziţionarea soft-ului de calculator urmând să scoată din buzunarele patronilor aproape 10.000 de lei.

În aceste condiţii, unii administratori de şcoli de şoferi se gândesc deja să umble la tarife, declarându-ne că pentru perioada următoare au în vedere creşteri de 40 până la 50%.

Dotările i-a uscat pe patroni

"A trebuit să mă dotez cu calculator, videoproiector, ecran de proiecţie şi soft-ul care a costat 5.200 de lei. În mare, am cheltuit 10 000 de lei pentru minimele dotări fără de care nu aş putea funcţiona de la 1 ianuarie. Am în vedere creşterea tarifelor de la 900 de lei la 1200-1300 de lei. Să văd ce calcule îmi ies", ne-a declarat Laurenţiu Agafiţei, patronul unei şcoli de şoferi din municipiu.

Instituţia care veghează la respectarea noilor reglementări este Autoritatea Rutieră Română.

"Până la sfârşitul anului vom vizita toate cele 20 de şcoli de şoferi pentru a constata dacă s-au achitat de sarcinile pe care le-au primit privind organizare şi funcţionare. Dacă nu, vom fi nevoiţi să luăm măsuri cu ele", spune Costel Chiriac, inspector ARR Vrancea.