FOTO La Focşani, carnea de porc este mai scumpă cu 20%  decât anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Focşănenii aşteaptă săptămâna viitoare deschiderea pieţei de carne pentru a putea spera că preţurile vor mai scădea.

Deşi mai sunt zece zile până la Crăciun, zi în care tot omul, sărac sau bogat, va avea pe masa de sărbători cele mai bune bucate, agitaţia după carnea de porc din Piaţa Moldovei a început cu mult mai înainte.

Astfel că cele zece  boxe la care se vinde în prezent carne în principala piaţă agroalimentară a municipiului au fost luate cu asalt de oamenii dornici să-şi procure din timp „hălcile” cu care îşi vor desfăta papilele gustative pe perioada sărbătorilor creştineşti.

Deocamdată, faţă de anul trecut, carnea de porc înregistrează o creştere de preţ şi de 20%.

Astfel, dacă în decembrie 2012 carnea de porc unificată se vindea cu 13-14 lei/kg, acum aceeaşi carne costă la tarabă 17 lei/kg, iar pulpa de porc fără os care se vindea cu 16-17 lei/kg costă acum 19,5 lei/kg.

Alte preţuri practicate la carnea de porc la boxele din Piaţa Moldovei: cotlet ceafă cu os-19 lei/kg, costiţă şi piept porc-17 lei/kg, ficat de porc-10,5 lei/kg, carne tocată amestec porc şi vită-13 lei/kg.

La boxe se vinde şi carne de vită, care costă 18 lei/kg cea unificată, pulpa de viţel fără os costă 23 de lei/kg, iar rasolul se vinde cu 13 lei/kg.

"Preţul este fix şi nu se negociază. E adevărat că este puţin mai scumpă carnea, dar şi hrana cu care am crescut animalele a fost mai scumpă. Deocamdată, nu pot să spun că e aglomerat, multă lume se plimbă de colo-colo să studieze, dar avem şi clienţi care atunci când au auzit că produsele noastre sunt proaspete au cumpărat e loc", ne-a declarat Margenia Constantin, o vânzătoare de la boxele de carne din Piaţa Moldovei.

Cei mai mulţi focşăneni aşteaptă însă deschiderea pieţei de porci, unde crescătorii de animale îşi vor putea aduce producţia de râmători pe tarabe, posibil la un preţ mai scăzut decât la boxele comercianţilor tradiţionali.

Administraţia Pieţelor şi-a luat toate măsurile pentru ca procesul de comercializare să se desfăşoare în condiţii de igienă deplină, piaţa de carne urmând să se deschidă pe 20 decembrie.

„Piaţa de porci va fi deschisă de vineri, 20 decembrie până pe 24 decembrie, la ora 13.00. Vom amenaja 100 de mese, iar dacă este nevoie vom suplimenta. Sunt condiţii puţin mai aspre pentru comercianţi, în sensul că porcii vor trece prin abatoarele autorizate de Direcţia Sanitar Veterinară şi de Siguranţa Alimentelor”, ne-a declarat Fane Popa, şeful Administraţiei Pieţelor Focşani.

În Vrancea sunt trei abatoare autorizate unde pot fi tăiaţi porcii, respectiv Vanicad din Gologanu, Lucky Com Prod din Homocea şi Aurora Com din Odobeşti.

Mai puteţi citi:

Carne de porc la discreţie pe tarabele din Piaţa Moldovei, cumpărători mai puţini  GALERIE FOTO-VIDEO

Inflaţie de carne de porc în Piaţa Moldovei

Mai multe pentru tine:
Nu cumpăra nimic înainte să vezi acest top 10 electrocasnice 2025 – cele mai bune alegeri pentru casă și cadouri de sărbători
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Eugen Sabău, românul eutanasiat în Spania, după ce a ucis 3 oameni: „Și-a dat seama că...”
Loviți de cancer, Meme și Teodora Stoica au găsit o metodă prin care celule canceroase sunt mâncate
Care au fost ultimele cuvinte ale celebrului criminal în serie, Ion Râmaru. „Vampirul din Bucureşti” i-a uimit pe cei care l-au executat
Black Friday 2025: Top 20 cele mai iubite parfumuri bărbătești – best-seller, lux și reduceri exclusive cu peste 1.000 €
Descoperirea terifiantă făcută de o femeie, după ce soțul a murit în vacanța din Cipru! Ce au găsit medicii în corpul bărbatului
Echipament de schi fără greșeli: clăpari, cască, schiuri, bețe, snowboard și ochelari - ghidul complet pentru începători și familii. Ce să cumperi online
Magia Crăciunului în familie: pulovere, pijamale și șosete asortate pentru momente cozy și cadouri de neuitat – amintiri festive alături de cei dragi
Inspirație pentru bărbați: ținute urban casual și smart-casual de iarnă – Ghid complet, plus shopping online rapid
Chiar nimic nu-i iese bine? Meghan Markle primește titlul de „Salmonella Sussex”, după gafa de Ziua Recunoștinței
Ghidul complet al iernii pe pârtie: cele mai bune haine și accesorii pentru întreaga familie ca să vă bucurați de schi și săniuș fără griji