Firmele de transport marfă şi persoane, amendate de ITM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii ITM vor continua controalele pe această linie

Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea a desfăşurat o Campanie Naţională de verificare a angajatorilor care desfăşoară activităţi de transport rutier de marfă şi persoane, pe parcursul căreia a controlat 30 de fire cu un număr total de 588 de lucrători.

Ca urmare a deficienţelor constatate, 26 de societăţi au fost sancţionate contravenţional, fiind aplicate 39 de sancţiuni, din care 35 de avertismente şi 4 amenzi contravenţionale în valoare de 21.000 lei, iar un echipament de muncă necorespunzător a fost oprit din funcţionare.

Angajatorii amendaţi nu au realizat evaluarea riscurilor pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor, nu au întocmit planul de prevenire şi protecţie, nu au asigurat o supraveghere medicală adecvată şi nici echipamente individuale de protecţie sau nu au completat fişele postului pentru lucrători.

„Obiectivele campaniei au fost creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor acestora în ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea lucrătorilor şi verificarea utilizării fără pericol a echipamentelor de muncă destinate transportului de marfă şi persoane", precizează Eliza Botezatu, inspector şef al ITM Vrancea. Controalele pe această linie vor continua şi în următoarea perioadă.