Viorel Călin, fostul candidat la senat din partea PNL, condamnat la trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Călin, patron al firmei Cavi Imexco, a fost arestat la sfârşitul anului 2010, pentru săvîrşirea infracţiunii de eveaziune fiscală. Tribunalul Dolj l-a condamnat pe data de 19 martie la trei ani de închisoare cu executare.

Viorel Călin este acuzat că a prejudiciat statul cu peste 2,7 milioane de lei. Patronul firmei Cavi Imexco a înregistrat în contabilitate în perioada 2005-2007, prestări servicii fictive. Procurorii au declarat că este vorba despre lucrări pe care Călin a susţinut că le-a efectuat în Piaţa Gării, în cadrul unui contract cu Primăria Craiova, pentru reabilitarea parcării Sucursalei CEN de la Işalniţa, dar şi în cadrul contractului de reabilitare şi modernizare a Gării Craiova.

Călin a câştigat licitaţia de modernizare a Pieţei Gării, organizată de Primăria Craiova. Deşi a întârziat nejustificat finalizarea lucrării, Cavi a primit de la Primărie un milion de euro, deşi contractul iniţial fusese adjudecat la 710.000 euro.

Vioreş Călin, fostul candidat la senat  din partea  PNL, a fost condamnat pentru evaziune fiscală de către Tribunalul Dolj la trei ani de închisoare. Sentinţa dată pe 19 martie nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.