Delta mai „împuşcă” un contract în Dolj. 36 milioane de euro pentru reabilitarea drumului către Calafat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Delta ACM a câştigat un contract de 151 milioane de lei, aproximativ 36 milioane de euro, pentru reabilitarea a 47 de kilometri din Drumul Naţional 56 Craiova-Calafat.

Lucrările de reabilitare vor dura 24 de luni, proiectul fiind finanţat în proporţie de 50% de Banca Europeană de Investiţii, în timp ce restul de 50% sunt bani de la bugetul de stat. Contractul de 36 de milioane de euro vine la scurt timp după ce Delta ACM 93 a mai primit lucrările de reabilitare a drumurilor judeţene din judeţele Tulcea şi Galaţi. Acest contract se ridică la 84,6 milioane de euro şi a fost câştigat în consorţiu cu firmele Tancrad, Primacons Group şi Aquaform.
Delta ACM  a câştigat în Dolj numeroase lucrări în ultimii trei ani. Compania lui Florea Diaconu a reabilitat în 2009 drumul Craiova-Segarcea, în valoare de peste 6 milioane de euro. În plus, tot Delta a câştigat acordul-cadru pentru întreţinerea străzilor din Craiova pe o perioadă de patru ani, contract în valoare de aproximativ 500 milioane de lei. În plus Delta a mai câştigat în Bănie şi licitaţia pentru deszăpezirea Craiovei, dar şi lucrări de amenajare în Parcul Tineretului, în valoare de alte câteva milioane de euro.