Ce pedeapsă a primit fostul procuror criminalist din Craiova acuzat de săvârşirea a 29 infracţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul procuror a fost încarcerat în decembrie 2019 CAPTURA VIDEO

În urmă cu 3 ani, Mihai Drăgoi încercase să fugă din ţară cu peste 1,7 milioane de euro.  A fost prins într-o piaţă din Iaşi când încerca să-şi cumpere mâncare cu bani falşi.

Mihai Drăgoi este un personaj cunoscut în lumea magistraturii. Ani la rând a fost purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. În 2011, printr-un decret semnat de Traian Băsescu, a ieşit din magistratură. A fost avocat o scurtă perioadă de timp, apoi s-a înscris în Uniunea Executorilor Judecătoreşti. 

Afacerea fostului procuror a mers ca pe roate până în septembrie 2018, când a dispărut de la serviciu şi domiciliu. Angajaţii au găsit în dimineaţa zilei de 17 septembrie 2018 toate birourile răvăşite, iar din sertare dispăruseră toate documentele. Pe una dintre mese, angajaţii au găsit, în schimb, contractele lor de muncă încheiate începând cu data de 18 septembrie şi o procură din care reieşea că Mihai Drăgoi ar fi plecat în Grecia.

Ulterior, procurorii au început să primească plângeri din poartea clienţilor lui Drăgoi care spuneau că i-au dat executorului judecătoresc mii de euro avans pentru a putea achiziţiona imobile la un preţ avantajos, ce se aflau în procedura de executare silită. Procurorii au primit 32 de plângeri.

Mihai Drăgoi a fost prins într-o piaţă din Iaşi, în timp ce îşi făcea cumpărăturile. La fiecare tarabă plătea cu bancnote de 10 lei. I-a păcălit pe toţi comercianţii, dar nu ştia că este urmărit. A fost pus la pământ şi percheziţionat chiar acolo, în piaţă. Asupra fostului procuror s-au găsit 155 de bancnote, de 10 şi 50 de lei. Toate erau false.

În primul dosar, Drăgoi a fost condamnat iniţial la 3 ani şi 2 luni de închisoare pentru falsificare de monedă.

În cel de-al doilea dosar, fostul procuror din Craiova a fost acuzat de delapidare, înşelăciune, abuz în serviciu sau abuz de încredere.

"Prejudiciul total creat de inculpatul D.M. prin activitatea sa infracţională este de 9.170.445 lei (1.918.639 euro). Au fost prejudiciate un număr de 42 de persoane fizice/juridice“, au menţionat procurorii craioveni în rechizitoriul întocmit.

Curtea de Apel Craiova a dispus vineri, 18 martie, ca inculpatul Mihai Drăgoi să execute 9 ani, 8 luni şi 20 de zile de închisoare.

Din pedeapsă se scade perioada petrecută de inculpat în arest(11 decembrie 2019 – 18 martie 2022).

Hotărârea instanţei poate fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Vă mai recomandăm: 

Percheziţii la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova. Directorul, acuzat că a prezentat acte de studii falsificate 

Doi angajaţi ai Primăriei Drobeta Turnu Severin ar fi eliberat 96 de certificate de vaccinare false. 64 de percheziţii în trei judeţe