UPDATE Referendumul privind gazele de şist, validat la Costineşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Votul din Costineşti, decis în şedinţă extraordinară FOTO Adevărul

Edilii vor discuta, în şedinţă extraordinară, validarea voturilor de pe listele suplimentare. Sunt necesare 6 dintre cele 24 voturi de pe acele liste pentru ca referendumul să treacă.

UPDATE ora 14 Referendumul a fost validat. Consiliul Local Costineşti a votat în unanimitate confirmarea rezultatului scrutinului organizat la 10 decembrie, privind exploatarea gazelor de şist. Listele suplimentare au contat la vot, fiind considerate corecte. Populaţia a fost împotriva investiţiei străine pe teritoriul comunei.

Consiliul Local Costineşti validează miercuri, 19 decembrie, Referendumul privind exploatarea gazelor de şist.

Edilii se întrunesc la ora 13 în şedinţă extraordinară pentru a lua în discuţie corectitudinea listelor suplimentare. Un număr de 24 persoane au votat pe acele liste.

Pentru a fi validat, referendumul are nevoie de 6 dintre voturile de pe listele suplimentare.

Locuitorii din Costineşti au votat la 9 decembrie, în ziua alegerilor parlamentare, şi pentru aprobarea exploatării gazelor de şist pe teritoriul comunei, pe care intenţionează să o demareze compania franceză Chevron.

Referendumul a mai fost organizat, în aceeaşi zi şi pe aceeaşi temă, în Mangalia şi Limanu. Niciunul nu a întrunit votul populaţiei, care nu s-a prezentat la urne.

În aceeaşi zi, la Mihail Kogălniceanu a fost organizat un alt referendum, pe tema reorganizării administrativ-teritoriale, pentru înfiinţarea a două sate Ceres şi Sibioara, unde există grupuri sociale. Nici acest plebiscit nu a primit votul locuitorilor.