Solişti de operă din Cluj au interpretat arii celebre printre roşii şi pătrunjel (VIDEO şi FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artiştii Operei Naţionale Române au susţinut un recital printre roşii, castraveţi, pătrunjel şi alte produse tradiţionale vândute în piaţa de agroalimentară din Piaţa Mihai Viteazul. Precupeţii au ascultat, au plâns şi în final i-au rugat pe artişti să revină.

În piaţa agroalimentară din Cluj, au răsunat, în această seară, sunete de operă. Cinci compoziţii muzicale din repertoriul lui Giacomo Puccini şi a lui Geroges Bizet, interpretate de trei artişti ai Operei Naţionale Române din Cluj, au fost ascultate cu sufletul la gură deopotrivă de cumpărători şi de vânzători.

Dacă la început, o parte din precupeţii prezenţi în hala complexului Leul au protestat împotriva „poluării“ fonice, pe parcurs, aceştia au şi plâns. După terminarea concertului, clujenii i-au răsplătit cu aplauze şi felicitări pe cei care le-au stricat monotonia unei după amieze de cumpărături. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul Transilvania Fest având ca scop promovare bogăţiei culturale şi culinare a Transilvaniei.

CLICK PENTRU GALERIE FOTO!

„E foarte fumos. Suntem tineri şi ne place. Aşa mai uităm de necazuri“, a spus Dumitru Stoian, vânzător de legume venit din judeţul Giurgiu.
„E o idee extraordinară şi o şansă ca oamenii care nu au intrat în contact cu Opera, să simtă această muzică. Toţi au tăcut şi au ascultat“, a spus şi Cosmin Marian, trecător prin piaţă.

„Dacă nu vin ei la Operă, vine Opera la ei“

Potrivit artiştilor care au susţinut recitalul, evenimentul reprezintă o premieră la nivel naţional. Un concert similar va avea loc sâmbătă în una dintre pieţele agroalimentare din Sibiu. „Dacă nu vin cei de aici la Operă, vine Opera la ei. A mai fost un eveniment asemănător şi în Barcelona. Dacă la început oamenii au fost reticenţi, în final oamenii ne-au aplaudat. Opera trezeşte în oameni valenţe şi sentimente care nu pot fi trezite de orice altă muzică“, a spus Bogdan Beciu, unul dintre interpreţi.

„Din partea oamenilor am primit un răspuns pozitiv şi surprinzător de plăcut. Sunt pro organizare pentru viitor alte astfel de evenimente“, a spus şi soprano Adela Zaharie.